10 Μαρ 2017

Γενική Συνέλευση του συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου

Εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, βοηθοί λογιστών, υπάλληλοι γραφείου, εργαζόμενοι φύλαξης, οδηγοί, καθαρίστριες, το Σωματείο μας είναι το δικό μας σπίτι και η δικιά μας φωνή.Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του και απογοητευμένος. Παλιά και νέα μνημόνια, «εφαρμοστικοί» νόμοι και «διαπραγματεύσεις» έχουν χειροτερέψει τη ζωή μας. Τα μέτρα που παίρνει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι σε βάρος μας. Οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου μας θέλουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί και με ωράρια λάστιχο για να κερδίζουν ακόμα περισσότερα. Στην επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει η απάντησή μας πρέπει να είναι ενιαία και οργανωμένη μέσα από το Σωματείο μας. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Το Σωματείο μας είναι το αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο απέναντι στην εργοδοσία που αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., ενάντια στην εργοδοσία που καταπατά ακόμη και τα λίγα δικαιώματα που μας έχουν μείνει. Ενάντια στην καταπάτηση των Συλλογικών μας Συμβάσεων, στα εξαντλητικά ωράρια, στις μετατροπές των συμβάσεων σε μερική απασχόληση, στην ανασφάλιστη εργασία, την απληρωσιά, τις απολύσεις. 

Μέσα απ το σωματείο μαθαίνουμε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο δυνατό είναι. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας. Το Σωματείο είναι η δύναμη της συλλογικής δράσης απέναντι στην ατομικότητα, στους αντεργατικούς νόμους, στην μεγαλοεργοδοσία, στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Με αγώνες και με θυσίες κατακτήσαμε τα δικαιώματα που είχαμε. Το Σωματείο μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο είναι εκείνα που αγωνίζονται για να τα υπερασπιστούν. Δεν τα κάνουν πλακάκια με καμιά εργοδοσία. Παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν υπάρχει συνάδελφος ή συναδέλφισσα που ζήτησε τη βοήθεια του σωματείου και δεν την πήρε. Δεκάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες δικαιώθηκαν σε εργατικές διαφορές (δεδουλευμένα, ωράρια εργασίας, απολύσεις κλπ).


Βασικοί μας στόχοι είναι:
* Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 918 ευρώ που ήταν προηγούμενα. Τα 918 ευρώ να είναι η βάση για υπογραφή νέας σύμβασης
* Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική
* Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 8ωρο, 5ήμερο, 40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία
* Να πάρουν πίσω όλους τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους
* Να βάλουμε τέλος στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Παλεύουμε για πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
* Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, με νομοθετική καθιέρωσή της

           Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Πάρε μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 6.30΄ το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και στις εκλογές του.
        
Κ Α Ν Ε    Τ Ω Ρ Α   Τ Ο   Β Η Μ Α

Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη και αναγκαία, εμπιστέψου το σωματείο.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Οι σωτήρες μας τέλειωσαν. Μόνοι μας θα σωθούμε. Προχωράμε μπροστά μέχρι την τελική νίκη, μέχρι να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Καλούς αγώνες και να έχουμε ψηλά το κεφάλι.