6 Μαρ 2017

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου ,ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος μαζί με τον δήμαρχο Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλλια ,δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση και δήμαρχο Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, έπειτα από πρόσκληση του Επίτροπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης είναι σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στις 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα . Στις Βρυξέλλες οι πέντε δήμαρχοι θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Επίτροπο ,ενώ θα υπάρχουν διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες μέχρι αργά το απόγευμα . Οι πέντε δήμαρχοι θα ζητήσουν την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στα νησιά. 

Την πέμπτη 8 Μαρτίου το πρωί ,επιστροφή στην Αθήνα ,όπου είναι προγραμματισμένο να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου οι πέντε δήμαρχοι, στα γραφεία της ΚΕΔΕ το μεσημέρι . Αργότερα θα θα γινει και σύγκληση ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, δηλ θα συνεδριάσει το θεσμικό όργανο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 

Ο δήμαρχος Σάμου, σε ενημερωτική συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με τους δημοσιογράφους ,δήλωσε ότι είναι προετοιμασμένοι (οι δήμαρχοι) για τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες και ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα .