4 Μαρ 2017

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ στη Σάμο και Ικαρία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε το 4ο ΕΤΕΘ στη Σάμο, καθώς και το Λόχο Πλωτών Μέσων του 4ου ΕΤΕΘ.Στη Σάμο διαπίστωσε το υψηλό ηθικό και τη λεβεντιά του προσωπικού, ενώ καθόρισε δράσεις για την αντιμετώπιση των στεγαστικών θεμάτων των στελεχών, με την άμεση έναρξη εργασιών
κατασκευής ΣΟΑ για Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς (εντός του 2017).

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της έκτακτης ΤΑΜΣ «ΑΣΤΡΑΠΗ» που διατάχθηκε προ 12ώρου, επισκέφθηκε την Ικαρία, όπου παρακολούθησε ανακατάληψη αεροδρομίου από μονάδα Εθνοφυλακής.

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βράβευσε τους Εθνοφύλακες για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, την άριστη επίδοσή τους στη βολή και τη συνεισφορά τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στους Εθνοφύλακες, είπε τα εξής:

«Θέλω, εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, να σας συγχαρώ όλους, γιατί σε λιγότερο από 24 ώρες που διατάχθηκε η άσκηση «Αστραπή» ανταποκριθήκατε όλοι στο κάλεσμα του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τη διεξαγωγή μιας άσκησης που δεν είναι συνηθισμένη, για την ανακατάληψη του αεροδρομίου του Αγίου Κηρύκου. 

Θέλω να σας συγχαρώ για τον επαγγελματισμό σας ,αλλά κυρίως για το υψηλό ηθικό σας. Ας στείλουμε από εδώ, από την Ικαρία, αλλά και από όλα τα νησιά του Αιγαίου, ένα μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι Στρατιώτες, αλλά και οι Εθνοφύλακες - οι οποίοι το 2017 θα έχουν την τιμητική τους για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν της αποφάσεως που λάβαμε να είναι το Έτος Εθνοφυλάκων - είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα της πατρίδας. 

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, όπως είναι υπερήφανοι όλοι οι Έλληνες. Η άμυνα της χώρας είναι ισχυρή, διότι το καλύτερο και ισχυρότερο μέσο είναι η ψυχή του Έλληνα, είναι το ανθρώπινο δυναμικό, είστε όλοι εσείς. 

Οι Έλληνες μαχόμεθα πάντα υπέρ πίστεως και πατρίδος, μαχόμεθα πάντα για να υπερασπιστούμε τη εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας υπερηφάνεια. 

Είμαστε όλοι υπερήφανοι για το έργο το οποίο επιτελείτε.

Σας συγχαίρω εκ μέρους όλων των Ελλήνων και σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην πατρίδα. 

Πιστεύω ότι με τις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει ήδη από το ΓΕΣ για την ενίσχυση της Εθνοφυλακής, των εφέδρων, για την καλύτερη εκπαίδευση, για τα μέσα τα οποία θα διατεθούν από εφέτος, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση που ήδη έχουν τα μόνιμα στελέχη μας, θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την αποδοτική δύναμη της χώρας μας. 

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και για μία ακόμη φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα κάνετε».