29 Μαρ 2017

Γενική συνέλευση στο «Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου »

Σε γενική συνέλευση θα προβεί   το «Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου »την Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 10.30΄ το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου .Τα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι : 
1. Διοικητικός Απολογισμός 2016
2. Πρόγραμμα δράσης 2017
3. Οικονομικός Απολογισμός 2016
4. Διάφορα θέματα.

Το σωματείο με ανακοίνωση του τονίζει «Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 

Είναι σημαντικό να δώσουμε ένα μαζικό και μαχητικό παρών στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. 

Να μιλήσουμε για την αντεργατική επίθεση και τις αντιλαϊκές πολιτικές που λεηλατούν το εισόδημά μας, τα δικαιώματά μας, κάθε πλευρά της ζωής μας.

Να μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς με την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία κάθε χρόνο να γίνεται χειρότερη, την μη πληρωμή δεκάδων υπερωριών ή την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων μας, την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, τον πολύ λίγο χρόνο που παίρνουμε το επίδομα ανεργίας και που ακόμα και αυτό το επίδομα το παίρνουν ελάχιστοι, το ποσό που δεν φτάνει με τίποτα για να καλύψει τις ανάγκες μας κ.λ.π. αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σπίτια μας, για την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία που θέλουμε, για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα που θέλουμε. 

Να μιλήσουμε για το πώς θα οργανώσουμε την πάλη και τον αγώνα μας για να υπερασπίσουμε όσα από τα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, για την κλαδική μας σύμβαση που ρυθμίζει τους όρους της δουλειάς και την πληρωμή μας, καθώς και την αντεπίθεση που πρέπει να οργανώσει το ταξικό εργατικό κίνημα για να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν καταληστεύσει, για να διεκδικήσουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εμείς είμαστε η δύναμη του σωματείου μας και η συμμετοχή μας είναι βασικό όπλο στα χέρια μας. 

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση και στεκόμαστε δίπλα στο σωματείο μας, που είναι το μοναδικό αποκούμπι που μας έχει απομείνει. 

Υπερασπίζουμε την ίδια μας την ζωή και την ζωή των παιδιών μας».