5 Μαρ 2017

Αποχώρησε η παράταξη Γιακαλή από την εκλογή προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα, οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε τα όσα διαδραματίστηκαν για να γνωρίζουν και οι πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου τον «κατήφορο» που έχει οδηγήσει η Περιφερειακή Αρχή και συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης
κα Καλογήρου την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν η Περιφερειάρχης «προκρίνει το στενό πολιτικό συμφέρον της παράταξης της, σε βάρος της ευρύτερης δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου» !!!! 

Και αυτά δεν τα λέμε εμείς, η αντιπολίτευση, αλλά ο πρώην πλέον Πρόεδρος του Π.Σ. κος Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο οποίος ανήκει στην παράταξη της και μίλησε δημόσια για «πολιτικούς τακτικισμούς» της Περιφερειάρχη που υπονομεύουν την λειτουργία του Συμβουλίου !!!!!!
 Όλα αυτά δικαιώθηκαν και επαληθεύτηκαν με τα όσα έγιναν στη σημερινή συνεδρίαση αφού η κα Καλογήρου και οι συνεργάτες της οδήγησαν μια θεσμική διαδικασία σε μια άνευ προηγουμένου εκτροπή προκειμένου να καλύψει τα ενδοπαραταξιακά της προβλήματα. 

Αντί να ανταποκριθεί στη βούληση της μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης μας δηλαδή, για ενότητα στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως αυτή εκφράστηκε στην εκλογή του Προέδρου στη περίπτωση του δικού της υποψηφίου, εκείνη επέλεξε τους «ανούσιους τακτικισμούς» στην εκλογή του αντιπροέδρου ο οποίος προερχόταν από την παράταξη μας, «υπονομεύοντας» την εκλογή του στη πρώτη ψηφοφορία. 

Συνέχισε δε τον «θεσμικό κατήφορο» ψηφίζοντας τον υποψήφιο μας στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία ακόμα και όταν ο υποψήφιος μας είχε αποσυρθεί μετά από καταγγελία της παράταξης μας για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις»!!!! 

Απίθανα γεγονότα από μια τραγική Περιφερειακή Αρχή που έχει οδηγήσει σε μαρασμό τα νησιά μας. 

Για αυτό τον λόγω η παράταξη μας αποχώρησε από την συνεδρίαση, μαζί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας τα όσα τραγελαφικά έγιναν με αποτέλεσμα την αποχή όλης της αντιπολίτευσης από την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα, τους οποίους η κα Καλογήρου και η παράταξη της εξέλεξαν μόνοι τους !!!

Όλα αυτά απλά δείχνουν τον πανικό που διακατέχει μια Περιφερειακή Αρχή, που δυστυχώς η συγκυρία έφερε να ασκεί την εξουσία της σε μια εποχή που τα νησιά μας μαστίζονται από διαδοχικές κρίσεις, ανήμπορη όμως τελικά όχι να δώσει λύσεις στα προβλήματα, αλλά να διασφαλίσει και αυτή ακόμη την δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.