15 Μαρ 2017

Daniel Lommel – Ένας ζωντανός θρύλος του χορού στη Σάμο

Το Σάββατο 11 Μαρτίου έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου, η παρουσίαση Τέχνη και Αρμονία. Ομιλητής ήταν ο παγκοσμίου φήμης χορευτής, χορογράφος και καλλιτέχνης κος Daniel Lommel. Την οργάνωση είχε η Σχολή Χορού Samos School of Dance της κας. Χριστίνας Τσαρδούλια.


Ο κος Daniel Lommel ανέλυσε πως η φιλοσοφία και τα μαθηματικά του Πυθαγόρα είναι οι βάσεις κάθε μορφής τέχνης και βέβαια οι βάσεις της χορευτικής έκφρασης. Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό παρουσιάστηκε προς υποστήριξη των παραπάνω, με κορύφωση τη παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού σε χορογραφία του Rudolf Nureyev (μουσική Gustav Mahler από τον κύκλο τραγουδιών “Τα τραγούδια ενός οδοιπόρου”), χορεύοντας με τον Jorge Donn.

Την επιμέλεια της παρουσίασης και κεντρικό ρόλο σε αυτή, είχε ο δημοσιογράφος κος Μάνος Στεφανάκης.

Τον κο. Lommel προλόγισε και καλωσόρισε στη Σάμο εκ μέρος του Δημάρχου, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ η κα. Άννυ Ανδρεάδου.

Τιμητική πλακέτα επέδωσε στον εκλεκτό ομιλητή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Σάμου ο κος Αμυρσώνης Κωνσταντίνος. Ο κος Lommel επισκέπτεται ανελλιπώς τη Σάμο από το 2009, για να διδάξει τους μαθητές της Σχολής Χορού Samos School of Dance. Επιπλέον τα τελευταία δύο καλοκαίρια έχει πάρει μαζί του στη Λυών της Γαλλίας μαθήτριες της Σχολής, για να συμμετάσχουν σε μαθήματα σεμιναρίου του École de Dance Guillamette Meyrieux. Τις, Ξένια Αργύρη, Μαίρη Κίννα, Ευδοκία Κώτη και Λουκία Δημητρίου.

Η Λουκία Δημητρίου συνεχίζει σπουδές χορού μαζί του στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας το Γαλλικό δίπλωμα χορού École Français.

Ο Daniel Lommel μίλησε πολλές φορές με θέρμη για τη Σχολή Χορού Samos School of Dance, τη Σάμο και τη κα. Χριστίνα Τσαρδούλια με την οποία συνεχίζει τη στενή συνεργασία.