2 Μαρ 2017

Το αφιέρωμα του Μαρτίου της Κινηματογραφική Λέσχης Σάμου είναι ... Νoir.

Το αφιέρωμα του Μαρτίου της Κινηματογραφική Λέσχης Σάμου είναι ... Νoir. Ξεκινούν το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα με την παρουσίαση του βιβλίου "Αφιέρωση" του Αντώνη Γκόλτσου. Ο Αντώνης Γκόλτσος είναι νομικός, συγγραφέας και συντονιστής της Λέσχης Αστυνομικής
Λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο. Την Κυριακή 5 Μαρτίουθα προβληθεί η ταινία "Ο τρίτος άνθρωπος", φιλμ νουάρ παραγωγής 1949, σε σκηνοθεσία Κάρολ Ριντ. Ο σεναριογράφος και συγγραφέας Γκράχαμ Γκριν έγραψε το σενάριο κι έπειτα εξέδωσε ένα μυθιστόρημα με τον ίδιο τίτλο (το οποίο είχε γράψει ως μέρος της προετοιμασίας για τη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας). Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Τζόζεφ Κότεν, η Αλίντα Βάλι και ο Όρσον Γουέλς. Η ταινία προτάθηκε για τρία βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και βραβεύτηκε με Όσκαρ Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην 57η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Σύμφωνα με πολλούς κριτικούς η ταινία συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων όλων των εποχών, εφόσον έχει επαινεθεί για τις ερμηνείες των ηθοποιών, για τη μουσική της επένδυση και για την ατμοσφαιρική της φωτογραφία.

Την ταινία θα προλογίσει ο κ. Αντώνης Γκόλτσος που θα μας μιλήσει για τη σχέση της Αστυνομικής Λογοτεχνίας με τον Κινηματογράφο.Έναρξη 20.30.Είσοδος ελεύθερη.