20 Μαρ 2017

Συμμετοχή του ΕΟΣ Σάμου στην Διεθνή έκθεση οίνων PROWEIN στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας

Οι εκλεκτοί οίνοι του ΕΟΣ Σάμου θα ταξιδέψουν και πάλι φέτος στη Γερμανία για τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη Έκθεση Οίνων και Ποτών στον κόσμο, την PROWEIN. Διεξάγεται στο Düsseldorf από τις 19 έως 21 Μαρτίου 2017. Στο Hall 9, stand A79 θα παρουσιαστούν δυναμικά τα γλυκά και ξηρά κρασιά του Συνεταιρισμού και για μια ακόμη φορά θα «κλέψουν» τις εντυπώσεις
Η παρουσία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ στη Γερμανία μετρά κάποιες δεκαετίες οπότε υπάρχει και έχει εδραιωθεί μία δυνατή σχέση μεταξύ των Γερμανών οινόφιλων και των Σαμιώτικων κρασιών. Τη σχέση αυτή έρχεται να ισχυροποιήσει η στρατηγικής σημασίας συμμαχία μεταξύ του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ και της εταιρείας Ελλληνικά Κελλάρια (GWC: Greek Wine Cellars), η οποία έχει ένα εξαιρετικά διευρυμένο δίκτυο στην χώρα αυτή, οπότε αυτή η κοινή συμμετοχή στην έκθεση Prowein μόνο οφέλη μπορεί να δώσει. Εξάλλου, η κοινή συμμετοχή των δύο εταιριών και κατά το 2016 απέφερε σημαντικά αποτελέσματα στη διεύρυνση της τοποθέτησης των σαμιακών κρασιών σε κάβες και λίστες μεγάλων εστιατορίων.

Φέτος, 6.257 εκθέτες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα προιόντα τους σε περισότερους από 56.000 επισκέπτες από 120 χώρες (28.000 αναμένονται από τη Γερμανία και 28.000 από τον υπόλοιπο κόσμο). Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή στη Prowein είναι “must” για κάθε οινοποιείο που πραγματοποιεί εξαγωγές διότι υποβοηθά τη συνάντηση με υπάρχοντες πελάτες αλλά και με πλήθος νέων ενδιαφερόμενων αγοραστών.