4 Απρ 2017

Λύση στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί άνω των 80 ετών των νησιών του Βορείου Αιγαίου

Λύση στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί άνω των 80 ετών των νησιών του Βορείου Αιγαίου, σχετικά με την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους, αναμένεται να δοθεί μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου και του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γιάννη Ξενάκη προς τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Υγείας.
Συγκεκριμένα, θα προβούν σε τροποποίηση της Κ.Υ.Α. ώστε η ιατρική εξέταση των οδηγών, εφόσον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ή συμβεβλημένοι ιατροί των αντίστοιχων ιδιοτήτων στα νησιά, να μπορεί να πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά από τα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα στο πλαίσιο της τακτικής λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων.

Σε νησιά όπως η Λήμνος και η Ικαρία δεν δραστηριοποιούνται γιατροί όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, ενώ στη Λέσβο και στη Σάμο υπάρχει απροθυμία ιδιωτών γιατρών να συνάψουν συμβάσεις, με αιτιολογία τη χαμηλή αμοιβή. Συνέπεια αυτού είναι να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η ιατρική εξέταση των ενδιαφερομένων, γεγονός που συνεπάγεται ιδιαίτερα μεγάλη ταλαιπωρία για πολλούς πολίτες, αφού απαιτείται είτε η μετακίνησή τους σε άλλα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είτε στις πλησιέστερες Περιφερειακές Ενότητες της υπόλοιπης Ελλάδας.