6 Απρ 2017

Σταυρινήδες: Συζήτηση για την ανάπτυξη της περιοχής

Την Τετάρτη 5 Απριλίου η "Ανατροπή" ξεκίνησε τις περιοδείες της για το έτος 2017 και για 4η συνεχόμενη χρονιά από την τοπική κοινότητα των Σταυρινήδων. Στην προγραμματισμένη συνάντηση παρευρέθηκαν διάφοροι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και συνεργάτες της δημοτικής παράταξης.Η συνάντηση ξεκίνησε με περιοδεία μέσα στο χωριό. Κατά την περιήγηση έγινε αναφορά στα προβλήματα που δημιουργούν τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και στην έλλειψη παιδικής χαράς
. Επίσης, οι παρόντες επισκέφτηκαν διάφορα ωραία μέρη, όπως η Ανάληψη, όπου από εκεί ξεκινάει ένα μονοπάτι προς Μανολάτες.

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στο καφενείο του χωριού. Οι παρευρισκόμενοι τοποθετήθηκαν για διάφορα θέματα. Έγινε εκτενής αναφορά στις φυσικές ομορφιές της περιοχής και συζήτηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μέσα στα αναπτυξιακά έργα που θα έδιναν άλλη διάσταση στο χωριό είναι η συντήρηση-τσιμεντόστρωση του δρόμου που οδηγεί στους Μανολάτες και η βέλτιστη αξιοποίηση των παραδοσιακών μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής.