11 Απρ 2017

Επιστολή προς τον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο απέστειλε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου

Επιστολή προς τον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο απέστειλε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου. Η επιστολή αναφέρει τα εξής :"Κύριε Δήμαρχε,στην προσπάθεια του Φιλοζωικού Σωματείου να σταθεί αρωγό στη διαχείριση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε συμβολικά μερικά πράγματα, που πρέπει να πραγματοποιούνται άμεσα:

1) Η πρόσκληση της ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος):Στα έγγραφα μας, που αφορούσαν αυτό το θέμα τονίσαμε, πως η επίσημη ειδοποίηση της ΕΔΚΕ πρέπει να γίνει τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Αφούπήρατε όλες τις εγκρίσεις (του Δημοτικού Συμβουλίου, της οικονομικής υπηρεσίας κτλ.) καλό θα ήταν να μην αργήσει άλλο αυτή η πρόσκληση της ΕΔΚΕ, η οποία θα πραγματοποιήσει τις μαζικές στειρώσεις στη Σάμο.Αυτό είναι η βασική προϋπόθεση για την επίλυση του προβλήματος.

2) Οι καρτέλες των σκυλιών στο καταφύγιο:Είναι αναγκαίο να συμπληρωθούνε οι ατομικές καρτέλες αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που μένουν στο καταφύγιο. Οπωσδήποτε πρέπει να αναφέρονται μέσα σε αυτές τις καρτέλες τα εμβόλια και τα φάρμακα αποπαρασίτωσης, που χορηγούνται σε κάθε σκύλο.

Επίσης είναι απαραίτητο να καταγράφονται όλα τα σκυλιά, που εισέρχονται και εξέρχονται (με τα στοιχεία του καινούριο ιδιοκτήτη).

3) Η ίδρυση Δημοτικού κτηνιατρείου και η πρόσληψη Δημοτικού κτηνίατρου:Πολλές φορές αναφέραμε στις συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου καθώς επίσης στα έγγραφα και δημοσιεύματα μας, πόσο σπουδαίο είναι αυτό για την επίλυση του φλέγοντος προβλήματος. Για τα πολλά και μεγάλα πλεονεκτήματα ενός Δημοτικού κτηνιατρείου βλ.


Είμαστε σίγουροι, πως ο Δήμος Σάμου θα προγραμματίσει την ίδρυση του Δημοτικού κτηνιατρείου και την πρόσληψη ενός μόνιμου Δημοτικού κτηνίατρου το συντομότερο δυνατόν".


Με τιμή

Σάμος, 10.4.2017

Για το Δ.Σ. Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

Η Πρόεδρος

Η γραμματέας