28 Απρ 2017

Σεβαστάκης Δημήτρης-Δυνατότητες και Προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στις Ελληνικές Περιφέρειες

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης, βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τοποθετήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών (26-4-2017), στην οποία μετέχει, αναφορικά με το πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δράσης για την Ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελληνική Περιφέρεια
.Στην εισήγησή του αναφέρθηκε τόσο στα επιχειρησιακά ζητούμενα όσο και στο πολιτιστικό πλαίσιο, που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη ελληνική περιφέρεια, δίνοντας από την πλευρά του έμφαση στα νησιά του Βόρειου Ανατολικού Αιγαίου, και τη Σάμο και Ικαρία ειδικότερα.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών είχαν κληθεί να συμμετέχουν από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Γάκη, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γεώργιος Τζιάλλας, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης, κ.κ. Χρυσόστομος, που εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Κρήτης, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου, κ.κ. Γεράσιμος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κρήτης, και ο Συντονιστής των Ιερών Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου για θέματα θρησκευτικού τουρισμού Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου, κ.κ. Κύριλλος.


Για να παρακολουθείστε την εισήγηση του Βουλευτή Σάμου ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: