11 Απρ 2017

Συνάντηση εργασίας του Βουλευτή Σάμου με τον Πρέσβη των ΗΠΑ καθώς και με επιχειρηματίες- επενδυτές

Την Παρασκευή 7-4-2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) κ. Geoffrey Pyatt με διακομματική ομάδα βουλευτών και με αντικείμενο: «Οι επιχειρηματίες συναντούν τους νομοθέτες. Στρογγυλή τράπεζα για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετέχει στην ομάδα εργασίας για ζητήματα ανάπτυξης ποικίλων συνεργασιών με τις ΗΠΑ. Ο βουλευτής Σάμου χειρίζεται ζητήματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και νέας επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν γνωστοί επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών εργασιών. 

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις με πιο εξειδικευμένες δράσεις, ώστε να ενισχυθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα με συνέργειες επιχειρηματιών και επενδυτών από τις ΗΠΑ. 

Από τη συζήτηση εντοπίστηκε με σαφήνεια ότι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για περιοχές με μεγάλες και ποικίλες δυνατότητες ανάπτυξης, όπως είναι ο νομός Σάμου.