18 Απρ 2017

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου:Ο Ιούδας του Πυθαγορείου

Για άλλη μια χρονιά και αυτή τη φορά στο πυθαγόρειο Σάμου την βραδιά της Αναστάσεως, υπήρξαν κάποιοι που με την πράξη τους πρόσβαλαν την κοινωνία τόσο σε πολιτικό όσο και σε θρησκευτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα μαζί με το ομοίωμα του Ιούδα κρέμασαν και φωτογραφίες πολιτικών προσώπων.Η αμορφωσιά τους, τους οδήγησε στο να μπερδέψουν τις απόκριες με τις ιερές αυτές μέρες του χριστιανισμού.
Στο πολιτικό επίπεδο πρόσβαλαν με την φασιστική συμπεριφορά τους την δημοκρατία μας και τους θεσμούς της, πρόσβαλαν τον ελληνικό λαό και τις ηθικές τουαξίες, νομίζοντας πως με την κακογουστιά τους και το δήθεν πατριωτισμό τους θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία μέσα στην κοινωνία και ότι θα τους αναγνωριστεί η ψευτομαγκιά τους ως πατριωτισμός.

 Στο θρησκευτικό επίπεδο πρόσβαλαν τον χριστιανισμό και την θρησκευτική πίστη του ελληνικού λαού. Αυτές τις μέρες της μεγάλης εβδομάδας όπου οι πιστοί αναζητούν την κάθαρση και την ψυχική ανάταση μέσω τις περισυλλογής και της συγχώρεσης, αυτοί οι κύριοι φρόντισαν με την πράξη τους να προκαλέσουν και να προσβάλουν τα ιερά και τα όσια του ελληνικού λαού. Αυτοί λοιπόν οι αμόρφωτοι συμπολίτες μας και οι δήθεν τιμητές των παραδόσεων θα πρέπει να μάθουν για την μεγάλη θυσία του Ιούδα και το πόσο σημαντικό πρόσωπο είναι για τον χριστιανισμό. Ο Ιούδας πήρε στις πλάτες του αυτό το βάρη φορτίο της προδοσίας για να εξελιχθεί η ιστορία του Χριστού. 

Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ήταν ένας αφοσιωμένος, σιωπηλός και στοργικός στρατιώτης που εκτέλεσε υποδειγματικά το καθήκον του για να ολοκληρωθεί η θεία πορεία του Ιησού. Ας γνωρίζουν λοιπόν ότι με την πράξη τους αυτή το μόνο που κατάφεραν ήταν να προσβάλουν την θρησκεία μας και την κοινωνία και ότι ο Σαμιακός λαός καταδικάζει τέτοιες ακραίες συμπεριφορές. 

Ας γνωρίζουν λοιπόν αυτοί οι κύριοι, ότι πραγματικοί προδότες σύμφωνα με την πράξη τους είναι οι ίδιοι, διότι πρόδωσαν το ελληνικό λαό και πολιτικά και θρησκευτικά. 

Τέλος να επισημάνουμε ότι ακόμα ποιο λυπηρό είναι το να βλέπεις τοπικούς πολιτικούς να καμαρώνουν δίπλα στο ομοίωμα του Ιούδα με τις φωτογραφίες των πολιτικών και να φωτογραφίζονται επιβραβεύοντας έτσι αυτή την άθλια πράξη, αγνοώντας επιδεικτικά κάποιοι από αυτούς, το ότι έχουν αναλάβει το σημαντικό έργο της δια βίου μάθησης. 

ΝΕ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ