21 Απρ 2017

Ανακοίνωση για την παρέμβαση του Δήμου Ικαρίας στο χώρο του αθλητισμού

Με την λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2016-17, που κλείνει σε λίγες μέρες καταγράφοντας πολύ θετικά αποτελέσματα για τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού με σημαντικότερη την επιτυχία του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ με που κατάκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία του και την άνοδό στην Β εθνική κατηγορία.
Θεωρούμε χρήσιμο να τονίσουμε την βαρύτητα που έχει δώσει στον χώρο του αθλητισμού ο δήμος Ικαρίας με την σημερινή του αρχή, θυμίζοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μας, Κρίνοντας την «επένδυση» στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σημαντική μας προτεραιότητα, γιατί η έννοιά του είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη και υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου σε μια κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους. Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας στοχεύοντας αρχικά στην συντήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και εν συνεχεία στην μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων. Ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε την διοργάνωση τριών αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης (τριήμερο εκδηλώσεων τον Νοέμβριο του 2014 - Basket Camp τον Ιούνιο του 2015- τουρνουά Basket 3χ3 τον Απρίλιο του 2017).

Με αυτή την στοχευση απευθυνθήκαμε στο υπουργείο και στην Γ.Γ.Α, για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ικαρία την προσπάθεια και τις προτάσεις του δήμου. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και της ανταπόκρισης της νέας πολιτικής ηγεσίας από το 2015 και μετά ήταν η χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α και η κατασκευή τριών αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας (Κατασκευή γηπέδου Μπασκετ στις Ράχες - επισκευή γηπέδου Μπασκετ στην Ακαμάτρα - αντικατάσταση τάπητα στο γήπεδο 5χ5 στον Άγιο Κήρυκο ).

Παράλληλα μέσα στο 2017 εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α για την «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Αγιου Κηρύκου» και χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ για την «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Ευδηλου».

Ταυτόχρονα, επιδιώκοντας την συνέχεια της δημιουργικής συνεργασία μας με όλους τους φορείς αναζητούμε χρηματοδότηση για την υλοποίηση τριών ακόμα αναγκαίων αθλητικών έργων στην Ικαρία : 

ü Στην κατασκευή αποδυτηρίων στο δημοτικό γηπέδου ποδοσφαίρου Ραχών, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την άδεια διεξαγωγής αγώνων και σε αυτό το γήπεδο.

ü Τοποθέτηση φωτισμού (Έχει γίνει η προμήθεια) στο δημοτικό γηπέδου Αγ. Κηρύκου. 

ü Στην Κατασκευή ενός κλειστού Γυμναστηρίου στην βόρεια Ικαρία. 

Σε ότι αφορά ειδικότερα την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της χαιρέτισε στις 2/4/2017 με ιδιαίτερη χαρά τη ξεχωριστή επιτυχία του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ με την άνοδό του στην Β εθνική κατηγορία. 

Εξέφρασε τα συγχαρητήριά της πρώτα στις αθλήτριες , στο σύλλογο, και σε όσους στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Ταυτόχρονα δήλωνε, την πάγια θέση του Δήμου για στήριξη στις προσπάθειες των αθλητικών συλλόγων αλλά και διεκδίκηση της ολοκλήρωσης, βελτίωσης ή κατασκευής νέων αθλητικών υποδομών σε όλο το νησί.

Παράλληλα ο Δήμος σχεδίαζε την διοργάνωση εκδήλωσης για την προσφορά των αθλητικών συλλόγων του νησιού μας, αλλά και την βράβευση των τμημάτων τους που διακρίθηκαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε όλα τα αθλήματα, με κορυφαία αυτή των κοριτσιών του Α.Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, εκδήλωση που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Όταν ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΔΙΑΓΟΡΑ για την απόφαση τους να οργανώσουν άμεσα τιμητική εκδήλωση για τα τμήματα του συλλόγου τους, προτείναμε (πρόταση που έγινε τότε αποδεκτή) να μετέχει και ο δήμος Ικαρίας στην εκδήλωση απονέμοντας στις αθλήτριες του γυναικείου τμήματος τιμητικά μετάλλια (Τα οποία έχουμε ήδη προμηθευτεί) 

Λίγες μέρες αργότερα ενημερωθήκαμε προφορικά από τον πρόεδρο του συλλόγου α) ότι η εκδήλωση αυτή θα γίνει το Σάββατο 22/4/17 και β) ότι η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου δεν δέχτηκε ο Δήμος να απονείμει μετάλλια σε αυτή την εκδήλωση. Τη Μεγάλη Πέμπτη 13/4/17 δόθηκε και γραπτή πρόσκληση προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Απ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε αυτή η πρακτική δεν έχει προηγούμενο (θα μας ενδιέφερε να γνωρίζουμε το σκεπτικό του Δ.Σ) θεωρώντας ως ανακόλουθο να προσκαλείται ο Δήμαρχος του νησιού (ο οποίος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του) να τιμήσει μια εκδήλωση και ταυτόχρονα να του απαγορεύεται να τιμήσει και εκείνος τους τιμώμενους. 

Σε ότι μας αφορά πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν (αν μη τι άλλο) την συνεργασία που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού είτε αυτά αφορούν την δραση των συλλόγων είτε την δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων. Πιστεύοντας ότι η παρέμβαση του δήμου Ικαρίας με την σημερινή του διοίκηση στα αθλητικά δρώμενα του νησιού είναι η εντονότερη και η αποτελεσματικότερη των τελευταίων χρόνων δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια υλοποίησης του σχεδιασμού μας για την δημιουργία και την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του νησιού, όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους και ειδικότερα στην νεολαία του νησιού μας υποστηρίζοντας στην πράξη την θέση.

Ο  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ  ΛΙΓΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ


  Η ανακοίνωση αυτή δίνεται στην δημοσιότητα προς  αποφυγή παρερμηνεύσεων της στάσης του Δήμου Ικαρίας στην εκδήλωση του Διαγόρα στις 22/4/2017.