10 Μαΐ 2017

Απεργιακές συγκεντρώσεις Εργατικού Κέντρου Σάμου την Τετάρτη 17 Μαΐου

Με αφορμή την 24ωρη απεργία που αποφάσισε να προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στις 17 Μαΐου,το Εργατικό Κέντρο Σάμου θα πραγματοποιήσει απεργιακές συγκεντρώσεις στη Σάμο στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στον Εύδηλο στις 12.00μ.μ .Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει τα έξης.
."Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, 
νέοι & νέες,Τώρα ! Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια αποφασιστική, μαζική και ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή και σκληρή ταξική πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε τον θυμό μας σε ταξικό αγώνα. Για να σταματήσει η λεηλασία της ζωής μας και αυτής των παιδιών μας. Για να βάλουμε φρένο στα συνεχόμενα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προστίθενται το ένα πάνω στο άλλο. Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με το πρόσχημα της αξιολόγησης και το κλείσιμό της. Για να μην γίνουμε άλλη μια φορά θύματα στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στα παραμύθια. Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, ανεξαρτήτως κόμματος, υλοποιούν μια συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος της πλουτοκρατίας. Μας θέλουν φθηνούς εργαζόμενους χωρίς συλλογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με κουτσουρεμένα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στη Παιδεία, γιατί όλα αυτά είναι πηγή κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στα παραμύθια των «αντιμέτρων». Ποια είναι τα αντίμετρα απέναντι στις ομαδικές απολύσεις; Απέναντι στη νέα μείωση μισθών και μεροκάματων; Απέναντι στη νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου; Απέναντι στις νέες περικοπές των συντάξεων; Απέναντι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας; Απέναντι στους πλειστηριασμούς για τα σπίτια της εργατικής και λαϊκής οικογένειας; Απέναντι στην ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα. 

Μήπως τα κάποια συσσίτια σε μαθητές για να μην λιποθυμούν από την πείνα ή τα λίγο περισσότερα ψίχουλα στους εξαθλιωμένους; Αυτό απλά αποδεικνύει το άγριο ξεζούμισμα που έχει υποστεί η εργατική και λαϊκή οικογένεια από την άγρια και σκληρή αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και που η σημερινή συνεχίζει την ίδια και χειρότερη. Κυβέρνηση της πλουτοκρατίας είναι και λεηλατεί τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους ελάχιστα ψίχουλα, χρυσώνοντας το χάπι και την μερίδα του λέοντος στα αφεντικά της.

Ποια είναι τα αντίμετρα απέναντι στον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης; Μήπως το δικαίωμα της ανταπεργίας, η ένταση της εκμετάλλευσης, ο αυταρχισμός και η εργοδοτική τρομοκρατία;

Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή! καμία ανοχή !

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην νέα ληστεία

και την κοροϊδία κυβέρνησης – κεφαλαίου - Ε.Ε. ".