15 Μαΐ 2017

"Ανατροπή".Ύπαρξη σφαγείου: Θέλουν ή δεν θέλουν;

Στο δημοτικό συμβούλιο, που έγινε στις 11 Μαΐου 2017, η "Ανατροπή" έφερε ως θέμα ημερήσιας διάταξης την συζήτηση για την ύπαρξη δημοτικού σφαγείου στο νησί, που πιστεύει στην αναγκαιότητά του.Κατά την συνεδρίαση, έγινε φανερό από την δημοτική αρχή (η οποία έστειλε δελτίο τύπου στα ΜΜΕ περί δημοτικού σφαγείου 2 ώρες πριν το συμβούλιο!, λέγοντας το τι έχει συμβεί τόσα χρόνια και ότι λίγο πολύ φταίνε όλοι οι άλλοι) ότι δεν έχει δει το θέμα σοβαρά, ως ένα χρονίζων πρόβλημα, κοινωνικό και ηθικό.

Η "Ανατροπή" πιστεύει ότι ο δήμος πρέπει να προσφέρει κοινωνικό έργο (είτε κερδίζει χρηματικά, είτε όχι) και ότι το σφαγείο είναι ένας μοχλός ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, του πρωτογενή τομέα και της ανάπτυξης του τόπου. Αν υπήρχε πραγματική βούληση από την δημοτική αρχή, δεν θα υπήρχαν πάλι δικαιολογίες. Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή, αλλά και η προηγούμενη, για λόγους ίσως πολιτικής σκοπιμότητας, δεν ανταποκρίνεται στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα. 

Επειδή μια παροιμία λέει… όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει… θα δούμε σύντομα αν η δημοτική αρχή βρει λύση για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα του τόπου.