18 Μαΐ 2017

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Σάμου σχετικα με τις αμβλώσεις

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Σάμου (μέλη της ΟΓΕ)με κοινή ανακοίνωση καταδικάζουν κάθε ενέργεια που θα εμποδίζει ή θα απαγορεύει τις αμβλώσεις στην πράξη. Ενώ παράλληλα τονίζουν οτι πρόκειται για συντηρητική, οπισθοδρομική κίνηση. Μεταξύ άλλων αναφέρουν. 
"Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρονται σε απόφαση των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου της Σάμου σύμφωνα με την οποία θα αρνούνται πλέον να χορηγούν αναισθησία σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε εθελούσια διακοπή της κύησης. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για το θέμα αυτό όλα τα δημοσιεύματα επικαλούνται πληροφορίες, ενώ καμία μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση του Νοσοκομείου Σάμου δεν υπάρχει. 

Πάντως στην περίπτωση που υφίσταται όντως μια τέτοια απόφαση, βάζει στο στόχαστρο το αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και μάλιστα των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. 

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Σάμου (μέλη της ΟΓΕ) καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που θα εμποδίζει ή θα απαγορεύει τις αμβλώσεις στην πράξη. Πρόκειται για συντηρητική, οπισθοδρομική κίνηση, η οποία μάλιστα θα πλήξει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, καθώς είναι αυτές που δέχονται και τις συνέπειες της απουσίας δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών οικογενειακού προγραμματισμού, από τις οποίες θα μπορούσαν να μάθουν και για όλες τις μεθόδους αντισύλληψης. Αυτές οι γυναίκες δέχονται τις συνέπειες της συνολικότερης υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας 

Διεκδικούμε ασφαλείς και δωρεάν αμβλώσεις μέσα από ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλες τις γυναίκες, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση".
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ
ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ