19 Μαΐ 2017

Συνάντηση Συλλόγου «Η Μέλισσα» με την "Ανατροπή"

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων, βασικά στελέχη της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" συναντήθηκαν με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η Μέλισσα» την Τρίτη 16 Μαΐου 2017. 

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τον σύλλογο και το πώς ο δήμος μπορεί να τον βοηθήσει. Ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν επιχορηγείται από πουθενά και προσπαθεί να προσφέρει το κοινωνικό του έργο μόνο με ιδίους πόρους.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε τις απόψεις της παράταξης για τα εν λόγω ζητήματα. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά στο έργο του συλλόγου. Θα έπρεπε να υπάρχουν κατάλληλες υποδομές για αυτά τα άτομα, βοήθεια οικονομική ή και άλλων μορφών στον σύλλογο, διεξαγωγή ενημερωτικών και προωθητικών κινήσεων.

Από την πλευρά του συλλόγου, βασικό όνειρο και πρόταση για την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση, αλλά και για την βοήθεια τους, είναι να υπάρχει μια οργανωμένη δομή. Ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης τέτοιων ατόμων, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του εξειδικευμένα. Να σημειωθεί ότι τέτοιες δομές υπάρχουν σε άλλα νησιά, όπως είναι η Χίος και η Κάλυμνος.