9 Μαΐ 2017

Επιστολή ομάδας εθελοντών υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σάμου

Κάλιο αργά παρά ποτέ… Θα έπρεπε να τιτλοφορείται ίσως, η συγκεκριμένη επιστολή την οποία αποφασίσαμε να στείλουμε στους τοπικούς φορείς ως «ομάδα εθελοντών» από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου και από τον Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου οι οποίοι «καλωσορίζαμε» τα κρουαζιερόπλοια το καλοκαίρι στο λιμάνι της Σάμου. 

Θεωρούμε υποχρέωση μας, καθώς ήμασταν οι πρώτοι οι οποίοι εισπράτταμε τις εντυπώσεις των επισκεπτών μας, να τις γνωστοποιήσουμε στους αρμοδίους έτσι ώστε να μεριμνήσουν για το καλύτερο. Παρακάτω καταγράφουμε τις παρατηρήσεις μας καθώς και κάποιες προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν. 

Η πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων για το νησί μας σαφώς και είναι θετική, κάνοντας όμως μερικά βήματα αυτό δυστυχώς αλλάζει. 


Όπως μας ανέφεραν δεν υπάρχει σε εμφανές σημείο χάρτης της πόλης που να ενημερώνει τους επισκέπτες άμεσα για τα μέρη που μπορούν να επισκεφτούν αλλά και κυρίως σε ποιο σημείο βρίσκονται . Θα ήταν επίσης χρήσιμο να δίνετε ένα έντυπο με χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες για τους τουρίστες με τα αξιοθέατα που μπορούν να επισκεφτούν όπως κοντινές παραλίες, μουσεία, μοναστήρια κ.α. 

Ακόμη δεν είχε γίνει σωστός συντονισμός, καθώς πολλοί παραπονιόνταν ότι τα καταστήματα της πόλης δεν είναι ανοικτά ενώ εισπράξαμε και παράπονα για την καθαριότητα. Πολλοί επίσης ρωτούσαν αν υπάρχει συγκοινωνία που να συνδέει το Άνω Βαθύ με την πόλη της Σάμου, καθώς ήθελαν να το επισκεφτούν. Θα ήταν καλό λοιπόν να υπάρχει και ένα έντυπο με τα δρομολόγια των λεωφορείων, έστω για τις κοντινές διαδρομές, τόσο του ΚΤΕΛ όσο και του αστικού λεωφορείου του Δήμου. Ενώ θα ήταν χρήσιμη και μία πινακίδα με αναρτημένες τις τιμές μίσθωσης ανά διαδρομή των ταξί. 

Αυτό που έκανε ωστόσο θετικότατη εντύπωση είναι το Σαμιώτικο κρασί, το οποίο αρκετοί το είχαν ακουστά. Θα μπορούσε με τη συμβολή της ΕΟΣΣ να διατίθεται δωρεάν από ένα ποτηράκι στους επισκέπτες, με την ανάλογη ενημέρωση, για το που μπορούν να το προμηθευτούν. 

Επίσης, επειδή πολλοί τουρίστες ρωτούσαν για την ύπαρξη των κοντινότερων παραλίων, πιστεύουμε ότι αν στρωθεί και καθαριστεί η παραλία του Μαλαγαρίου θα αποτελεί μια καλή πρόταση μαζί με τις ήδη υπάρχουσες. 

Τέλος πιστεύουμε ότι θα βοηθούσε πολύ στην «πρώτη εντύπωση» ένας καλαίσθητος πάγκος με ένα πανό ή ένα περίπτερο από όπου θα προσφέρονται το κρασί και τα διάφορα έντυπα. 

Αυτές είναι οι κύριες παρατηρήσεις που μας έκαναν οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια το περασμένο καλοκαίρι και θεωρήσαμε πως έστω και αργά έπρεπε να σας επισημάνουμε, έτσι ώστε να μεριμνήσετε. 

Κάλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν, και ευελπιστούμε να εφαρμοστούν αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, για να γίνει η πόλη μας μετά και την ανάπλαση της παραλιακής, εκτός από στολίδι που είναι, ακόμη πιο εξυπηρετική προς τους επισκέπτες της αλλά και παράδειγμα προς μίμηση.

Επίσης κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ε.Ο.Σ.Σ. για την προσφορά τους σε γλυκό κρασί που προσφέραμε στου τουρίστες και τον Δήμο Σάμου που μας εφοδίασε με τουριστικά φυλλάδια που μοιράστηκαν στους τουρίστες.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τις ποτοποιίες Γιοκαρίνης, Ζαρμπάνης, Φραντζέσκος για την προσφορά τους σε ούζα και την Ε.Ο.Σ.Σ για την προσφορά τους σε κρασιά καθώς επίσης την κ. Μπιλιμπά Ευαγγελία για τα σαπούνια και την επιμέλεια της σύνθεσης που προσφέραμε στον καπετάνιο του Celestyal Crystal για να τον ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη του στην Λευκή Νύχτα που διοργανώθηκε πέρυσι.

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 

ΝΙΛΣΕΝ ΓΙΑΝΝΑ

ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ 

ΤΣΟΥΜΑΚΗ ΣΟΦΙΑ