18 Μαΐ 2017

Απάντηση από τον Δικηγόρο Γ.Κολλάρο για τα δρομολόγια των πλοιαρίων της γραμμής Κουσάντασι-Σάμου

"Θεωρώ σκόπιμο και αναγκαίο τώρα που «καταλάγιασε» ο θόρυβος να απαντήσω ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου σε ορισμένα κακόβουλα, δυσμενή έως απαξιωτικά σχόλια που ειπώθηκαν από αιρετούς και μη για το πρόσωπο μου αλλά και σε βάρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για την περίφημη επιστολή – αίτημα που αφορούσε τα δρομολόγια των πλοιαρίων της γραμμής Κουσάντασι-Σάμος.

Είμαι πεπεισμένος ότι ορισμένοι άλλα διάβασαν και άλλα κατάλαβαν και σε κάθε περίπτωση παρερμήνευσαν κατά το δοκούν το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι η αλήθεια σε αυτό το τόπο «πονάει».

Ο πρόεδρος του ΔΣ Σάμου δεν κάνει εκπτώσεις στα δίκαια αιτήματα , δεν παίζει κανένα πολιτικό παιχνίδι και δεν εξαρτάται ούτε από ψήφους ούτε από οικονομικά συμφέροντα. Δεν κάνει «κολοτούμπες», δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του και δεν κάνει τον «ανήξερο» όπως ορισμένοι. H επιστολή συντάχτηκε κατόπιν ρητής εντολής και εξουσιοδότησης των εκπροσώπων των συλλόγων και εξέφραζε τη βούληση, την αγωνία και τα «θέλω» της πλειοψηφίας του εμπορικού κόσμου, των ελευθέρων επαγγελματιών και γενικά των κατοίκων της πόλης μας , μιάς πόλης που τουλάχιστον ο υπογράφων έχει αποδείξει με έργα ( από το 2002 πάλευα με δημοσιεύματα, έγγραφα, παρακλήσεις και παραστάσεις για τη δημοτική συγκοινωνία και κατόρθωσα ενάντια στα μικροσυμφέροντα και την αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2016 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δρομολογηθεί ένα μικρό λεωφορείο) ότι την αγαπά και την πονάει.

Η αναφορά ορισμένων αιρετών ότι το ύφος της επιστολής ήταν επιζήμιο για το τόπο και ότι φέραμε σε αντιπαράθεση ξενοδόχους και επιχειρηματίες ( του Πυθαγορείου π.χ) επιεικώς είναι ατυχής με δεδομένο ότι ο κάθε τοπικός σύλλογος στα πλαίσια της νομιμότητας, του υγιούς ανταγωνισμού και της ελεύθερης οικονομίας μπορεί και πρέπει να στοχεύει στην εμπορικότητα, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Εκτοξεύτηκαν βέλη και μομφές για την αναφορά μας ότι ο λιμένας Σάμου είναι ο πιο ασφαλής. Γράψαμε το αυτονόητο, την αλήθεια και στόχο είχαμε να καταδείξουμε ότι δεν απαξιώνεις τη πρώτη πύλη εισόδου, τον μοναδικό λιμένα με υποδομές εισόδου , duty free, εγκαταστάσεις και κτίρια. 

Δεν γράψαμε ότι τα άλλα λιμάνια του Νομού δεν είναι ασφαλή, δεν είπαμε να μην προσεγγίζουν τα πλοιάρια στο Πυθαγόρειο ούτε φυσικά ότι "οι αιρετοί μπορούν να διατάξουν που θα δέσουν τα καράβια, απλά τονίσαμε με έμφαση ότι ο Δήμος Σάμου, το Λιμενικό Ταμείο και οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν με τις κατάλληλες κινήσεις να διατηρήσουν τη γραμμή Κουσάντασι-Σάμος η οποία τονώνει τον τουρισμό της πόλης εδώ και 50 χρόνια.

Αυτοί οι οποίοι με μομφές , ανακριβείς δηλώσεις και τοποθετήσεις στα ΜΜΕ βάλλουν κατά του Δικηγορικού συλλόγου Σάμου και εναντίον μου είναι αυτοί που επί της ουσίας κυβερνούν το τόπο. Είναι αυτοί που με τις επιλογές τους διαχρονικά οδήγησαν το νησί στην αφάνεια και το μαρασμό. Κι αν σήμερα μιλάμε γιαυτό το θέμα , για την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, την μηδαμινή επισκεψιμότητα και την οικονομική δυσπραγία που μαστίζει καθημερινά τη πόλη της Σάμου, τους εμπόρους και γενικά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες σε αυτούς το οφείλουμε:.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ