30 Μαΐ 2017

Ένταξη στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του έργου της αντιμετώπισης φαινομένων ξηρασίας και λειψυδρίας

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Βόρειο Αιγαίο” το έργο «Κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση φαινομένων ξηρασίας και λειψυδρίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ και με
Τελικό Δικαιούχο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών των νησιών και στόχος του είναι η επιστημονική προσέγγιση της ξηρασίας και της λειψυδρίας με βάση στοιχεία που θα επιτρέψουν την πρόβλεψη μελλοντικών φαινομένων, ώστε να προταθούν μέτρα αντιμετώπισης και πρόληψης.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Δίνουμε τη δυνατότητα, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να καταρτίσει στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας και της ξηρασίας.

Η κλιματική αλλαγή με τις προφανείς αρνητικές της συνέπειες στο περιβάλλον και την οικονομία, διαμορφώνει νέες συνθήκες για τις οποίες οφείλουμε να πάρουμε μέτρα αντιμετώπισης και πρόληψης, ώστε να διαφυλάξουμε όσο μπορούμε το νερό που είναι ο σημαντικότερος πόρος διαβίωσης και ανάπτυξης».