30 Μαΐ 2017

Διαμαρτυρία για την διακοπή λειτουργίας των ΕΛΤΑ Μαραθοκάμπου

Σε διαμαρτυρία για την απόφαση του κλεισίματος του τοπικού γραφείου των ΕΛΤΑ Μαραθοκάμπου προέβει η δημοτική παράταξη " Δράση Ενότητα Προοπτική" ζητώντας την ανάκληση της απόφασης αυτής. Ολόκληρη η διαμαρτυρία του συνδυασμού ."Περιήλθε σε γνώση μας μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της πόλης του Μαραθοκάμπου η
απόφασή των ΕΛΤΑ να σταματήσει η λειτουργία του εκεί καταστήματος.
Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι λανθασμένη, καθώς εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων της περιοχής και τα πολλά ορεινά κι απομακρυσμένα χωριά του. Υπερήλικες κάτοικοι με αδυναμία μετακίνησης που λόγω οικονομικών δυσχερειών μετακινούνται ακόμη δυσκολότερα. 

Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ επιφέρει ακόμη περισσότερα προβλήματα και μαρασμό της ορεινής Σάμου και της στερεί ένα ακόμη κοινωνικό αγαθό παραβιάζοντας έτσι τους στοιχειώδες κανόνες ισονομίας.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το ότι για ένα τόσο σοβαρό γεγονός δεν έχει ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο.

Βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων. Αν υπάρχουν προβλήματα αυτά θα έπρεπε να κοινοποιηθούν στον Βουλευτή και στον Δήμαρχο Σάμου προκειμένου αυτά να επιλυθούν. Αν το πρόβλημα είναι ένα μικρό ενοίκιο που πληρώνουν τα ΕΛΤΑ ως μίσθωμα ζητούμε από την δημοτική ενότητα Μαραθοκάμπου να παραχωρήσει κτίριο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες λειτουργιάς των ΕΛΤΑ.

Επιπλέον η πληθυσμιακή πυκνότητα της περιοχής, το γεωγραφικό ανάγλυφο και η δυσχέρεια μετακίνησης σε ένα τόσο ιδιαίτερο και ορεινό οδικό δίκτυο επιβάλλει τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος και υπερβαίνει τους όποιους οικονομικούς λόγους τυχόν επικαλούνται προκειμένου να το καταργήσουν.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος των ΕΛΤΑ και ζητούμε πάραυτα την ανάκληση της απόφασης αυτής.

Ερωτούμε τον Δήμαρχο και Βουλευτή Σάμου αν έχουν ενημερωθεί έως τώρα για το πρόβλημα αυτό και τι ενέργειες έχουν κάνει σχετικά; 

Τους ερωτούμε επίσης αν έχουν σχετική ενημέρωση για επικείμενο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Πύργου".