23 Μαΐ 2017

Έκθεση μαθητικών έργων «Να σκέφτεσαι τους άλλους»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονιών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19-5-2017 στο παραλιακό πεζόδρομο της Σάμου, η εκδήλωση της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης με αφορμή την καμπάνια της ΕΕΔΥΕ για την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και την αντιϊμπεριαλιστική πάλη.
Στο χώρο είχαν εκτεθεί πολλές από τις εκατοντάδες ( πάνω από 400) δημιουργίες μαθητών των δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, τις οποίες εμπνεύστηκαν συζητώντας στις τάξεις τους το ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς «Να σκέφτεσαι τους άλλους».

Μεταξύ των - ζωγραφικών κυρίως- έργων ξεχώριζαν οι δημιουργίες των προσφυγόπουλων του Κέντρου Κράτησης και Απέλασης που συμμετείχαν μαζικά στην εκδήλωση.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που νεαρός μαθητής από το Μαραθόκαμπο έπαιξε και τραγούδησε δική του μουσική δημιουργία πάνω στο θέμα της καμπάνιας.

Επίσης όλα τα έργα των μαθητών παρουσιάστηκαν ψηφιοποιημένα κατά σχολείο, σε βίντεο που δημιούργησαν οι μαθήτριες Ελένη και Άρτεμις Κώνστα. Το DVD που υποστηρίζεται από επιλεγμένα μουσικά κομμάτια και τραγούδια, θα δοθεί και φέτος σε όλα τα σχολεία και τις τάξεις που πήραν μέρος στη πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Ρούλα Στεφανάκη πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της καμπάνιας που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια στα σχολεία όλης της χώρας, καθώς και την ανάγκη να δυναμώνει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών κατά του πολέμου και αυτών που τον προκαλούν, με όραμα μια ζωή απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, την φτώχια και την προσφυγιά.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με παράσταση Καραγκιόζη, που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους , από την Ομάδα Θεάτρου Σκιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μραθοκάμπου.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν το φθινόπωρο στο Καρλόβασι , το Πυθαγόρειο και τον Μαραθόκαμπο.