27 Μαΐ 2017

O ΧΟΡ.Ο.Σ στο 4ο Ελληνικό Πολιτιστικό Συνέδριο «Λαογραφία 2017»

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον εκπαιδευτικό και χοροδιδάσκαλο Ευθύμιο (Μάκη) Ευαγγέλου για την άξια εκπροσώπηση της παράδοσης της Σάμου στο 4ο Ελληνικό Πολιτιστικό Συνέδριο «Λαογραφία 2017» που πραγματοποιήθηκε 17 με 22 Μαΐου 2017, στο Μόντρεαλ του Καναδά. Συγχαίρει τους διοργανωτές του ‘Λαογραφία 2017’ για την επιλογή της Σάμου ως μία από τις περιοχές της Ελληνικής επικράτειας που παρουσιάστηκαν στη φετινή διοργάνωση, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια στο Μόντρεαλ του Καναδά από τον Ελληνικό Λαογραφικό Όμιλο ‘Συρτάκι’.

Το φετινό συνέδριο έφερε κοντά φίλους από όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ελλάδα για να μοιραστούν το πάθος τους για τον Ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά.

Εισηγητές του φετινού συνεδρίου άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη διατήρηση και την προώθηση του Ελληνισμού: Βασίλης Καρφής και Μαρία Ζιάκα (Μύκονος και Τζια), Αλέξανδρος Καρατζόγλου (Δράμα), Ελένη Φιλιππίδου (Νέα Βύσσα Έβρου) και Ευθύμιος-Μάκης Ευαγγέλου (Σάμος).

Συμμετείχαν επίσης οι εξαίρετοι μουσικοί από την Ελλάδα και τον Καναδά: Βαγγέλης Δημούδης, Σταυρούλα Νταλιάνη, Βασίλης Γραμματικός, Παναγιώτης Μπακάλης, Χάρης Καραβίτης, Παναγιώτης Μπουρνάκης και Χρήστος Δαρσακλής.

Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις χορών, τραγουδιών, ενδυμασιών και εθίμων, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο πολύ μεγάλα γλέντια στα οποία το γλέντι ξεχείλιζε από κέφι και αγάπη για την ελληνική παράδοση.

Μία ακόμη έκπληξη περίμενε τη Σάμο, το καλωσόρισμα του αντιπροέδρου του Ομίλου μας Μάκη Ευαγγέλου από την Αντιδήμαρχο Μόντρεαλ κυρία Μαίρη Ντέρος η οποία είναι Σαμιώτισσα.

Η κυρία Ντέρος εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή της Σάμου στη ‘Λαογραφία 2017’, ενώ στην υποδοχή συμμετείχε και η Πρόεδρος του Σαμιακού Συλλόγου στο Μόντρεαλ κυρία Χρύσα Αναγνώστου. Και οι δύο κυρίες συμμετείχαν στο γλέντι της πρώτης βραδιάς όπου απεύθυναν χαιρετισμό.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ επαινεί αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και στέλνει τις ευχές του σε όλους όσους συμμετείχαν.