8 Ιουν 2017

Δράσεις σε μαθητές για το βιοκλιματικό φυτό Αμπέλοψη

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 7 Ιουνίου οι δράσεις που υλοποίησε ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης κα Πέλλα Παππά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών σχετικά με το περιβάλλον έγινε παρουσίαση στους μαθητές των ΣΤ΄Τάξεων των Δημοτικών Σχολείων πόλεως Σάμου (στο Δημαρχιακό Μέγαρο) και Καρλοβάσου (στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου – Πορφυριάδα) σχετικά με το βιοκλιματικό φυτό Αμπέλοψη από τον γεωπόνο κ. Γιακουμή Αμυρσώνη.

Ο κ. Αμυρσώνης παρουσίασε φωτογραφικό υλικό στους μαθητές με την αμπέλοψη, από την Σάμο αλλά και από το εξωτερικό, τους μίλησε για τις ευεργετικές του ιδιότητες καθώς επίσης και για την διαδικασία σποράς του. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μαθητές για την αναγκαιότητα να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό και προστατευμένο και απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών. Να υπενθυμίσουμε ότι στα πλαίσια των δράσεων μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές των σχολείων του νησιού 70.000 σπόροι.