19 Ιουν 2017

ΠΑΜΕ Σάμου "Καλούμε το Δήμο Σάμου να να μην προχωρήσει σε καμιά απόλυση"

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Γραμματεία Σάμου για το ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους .
Αναλυτικά αναφέρουν :

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο παρέπεμπε εργαζόμενους και Δήμους η κυβέρνηση, δήθεν για να δώσει λύση, την Παρασκευή το βράδυ, προχώρησε στην έκδοση απόφασης - κόλαφο για όλους τους συμβασιούχους των Δήμων.

Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν: σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια προεδρικά διατάγματα, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει ότι είναι ανεπίτρεπτη (!) η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων βάσει των άκυρων συμβάσεων (!), κατά παράβαση του συντάγματος, όπως και επίσης η καταβολή των αποδοχών τους στο μέλλον (!), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διεκδίκηση και των δεδουλευμένων λόγω αυτοδίκαιης ακυρότητας (!) των συμβάσεων. Ουσιαστικά κρίνει αντισυνταγματική την ανανέωση των συμβάσεων (που γίνεται από το 2015) και παράνομη την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει!! 

Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό. Αυτό είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά: απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πάνω από 8 μήνες, χτυπά αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για το μόνο που δεσμεύεται το Υπουργείο Εσωτερικών είναι για την καταβολή των δεδουλευμένων και καλεί σε απόλυση των συμβασιούχων και σε προσλήψεις 2μήνων.

Απ την άλλη η ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που ήδη έχουν προχωρήσει σε απολύσεις των συναδέλφων …δικαιωμένους!

Με το καλημέρα της συμφωνίας για την 2η αξιολόγηση η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους δίνοντας μποναμά στους επιχειρηματικούς ομίλους την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου και των νεκροταφείων. 

Συνάδελφοι, όλοι μαζί πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα, στην κατεύθυνση να χαλάσουμε τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους. Να μην αφήσουμε κανέναν να παίξει με το μεροκάματό μας, με την αξιοπρέπεια τη δικιά μας και των οικογενειών μας! Να μην ξεγελαστεί κανείς από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης που μέχρι και σήμερα αποδεχόταν η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία μόλις τώρα κάτω από την πίεση του αγώνα που έκαναν οι Επιτροπές Αγώνας Συμβασιούχων σε όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, υιοθέτησε τις προτάσεις τους.

Να μην αφήσουμε κανέναν … πρόθυμο δήμαρχο τη Δευτέρα να κάνει απολύσεις!

Το ΠΑΜΕ στηρίζει το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία, να αναλάβει τις ευθύνες της και τώρα να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. 

Καλούμε το Δήμο Σάμου καθώς και όλους τους Δήμους της χώρας να μην προχωρήσουν σε καμιά απόλυση. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του δήμου να οργανώσουν τον αγώνα τους, να ενώσουν τη φωνή τους με τις επιτροπές αγώνα και τα σωματεία ΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα, να πάρουν απόφαση για κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες και συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 22/6.