8 Ιουν 2017

Καταρτιζόμενοι του Ι.Ε.Κ. Σάμου έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών

Το προσωπικό του  τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου βρέθηκε  στις εγκαταστάσεις  του Ι.Ε.Κ .Σάμου  και ενημέρωσε τους καταρτιζόμενους σχετικά για τη δωρεά μυελού των οστών και την κατάσταση που επικρατεί για το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά στη θεραπεία αιματολογικών νοσημάτων 
Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης είχε επιτυχία  συμφωνα με τον διευθυντή του ΙΕΚ Σάμου κ. Νίκο Τριανταφύλλου  γεγονός που αποδεικνύεται από την αξιέπαινη και συγκινητική ζήτηση αιτήσεων για εγγραφές στο τέλος της ενημέρωσης. 


Ο κ.Τριανταφύλλου δήλωσε  ότι προσήλθαν αυθόρμητα, πολλοί από τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτές/τριες και καταρτιζόμενους προκειμένου να ενταχθούν στο μητρώο εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μιας και η διαδικασία είναι απλή. 

Αξίζουν συγχαρητήρια !!