21 Ιουν 2017

Τα σκουπίδια πνίγουν το Κοκκάρι

Τα σκουπίδια παίρνουν ύψος και εξαπλώνονται έξω από τους κάδους στους δρόμους του Κοκκαριού και οι κάτοικοι ζητούν λύση. Το θέμα των σκουπιδιών απασχολεί τις τελευταίες μέρες κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, η οποία είναι από τις ομορφότερες του νησιού μας.
Οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο Κοκκάρι επιτακτικά ζητούν να ληφθούν αποφάσεις, ώστε να υπάρξει μαζική αντίδραση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και συνδέεται με τη δημόσια υγεία. Ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει το Κοκκάρι επιρρίπτουν οι κάτοικοι στους υπευθύνους και υπογραμμίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών από τα σκουπίδια, καθώς η αφόρητη δυσοσμία που αναδύεται, κάνει την ατμόσφαιρα σε κάποιες περιοχές αποπνικτική.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Γιώργο Περρή μας ανέφερε ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι υπαρκτό και ο ίδιος άπειρες φορές έχει αποταθεί στους αρμόδιους ζητώντας η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται αμέσως μετά το Βαθύ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εισακουστεί. «Τα απορριμματοφόρα του δήμου προχωρούν στην αποκομιδή των σκουπιδιών πρώτα στα χωριά και μας αφήνουν στο τέλος, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν τους κάδους σε μια περιοχή η οποία ιδίως κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Έχω γίνει κακός με τις διαμαρτυρίες μου, αλλά και πάλι η κατάσταση συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί» μας είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού. Τέλος επιβεβαίωσε τις φωτογραφίες που έχουμε στην διάθεση μας λέγοντας μας ότι χτες δεν έγινε αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά σήμερα πραγματοποιήθηκε.