16 Ιουν 2017

Επίσκεψη Γιάννη Μπαλάφα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Σάμο

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου, το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου.Η επίσκεψη του υφυπουργού έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του στη Σάμο, που έχουν σκοπό την επίβλεψη της κατάστασης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του, καθώς και στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα, ο υφυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την απομάκρυνση των σκηνών και τη βελτίωση των συνθηκών στο ΚΥΤ, καθώς και τις ενέργειες για τη δημιουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου εντός του ΚΥΤ της Σάμου. 

Ο κ. Μπαλάφας ζήτησε τη συναίνεση και τη συμβολή της τοπικής κοινωνίας για την παραχώρηση διαμερισμάτων με σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών, ώστε η διαχείριση των θεμάτων που άπτονται του προσφυγικού ζητήματος να περάσει σταδιακά από τις ΜΚΟ στους δήμους και το κράτος. Τόνισε επίσης, ότι ο αριθμός των καθημερινών εισερχόμενων ροών προς το νησί της Σάμου είναι απολύτως διαχειρίσιμος.