15 Ιουν 2017

Αντιπολεμικό – Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο

Με τη συμμετοχή Διοικητικών Συμβουλίων πολλών σωματείων του ιδιωτικού τομέα, φορέων του λαϊκού κινήματος, γυναικείων συλλόγων μελών της ΟΓΕ, και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη (12/6) που προκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την προετοιμασίατου Αντιπολεμικού –
Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου στις 1 Ιούλη στο Βαθύ και στις 2 Ιούλη στο Καρλόβασι.

Κοινός τόπος όλων των σωματείων και φορέων είναι ότι οι εργαζόμενοι, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ματώνουμε άλλο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με τα αλλεπάλληλα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, αλλά ούτε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, εξαιτίας τη εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας και σε πολέμους. Αρνούμαστε να παραμείνουμε άπραγοι θεατές στη σφαγή μας. 


Μαζί με τους εργαζόμενους της Τουρκίας, και των άλλων χωρών, απομονώνοντας τις χρυσαυγίτικες και άλλες εθνικιστικές - ρατσιστικές κορώνες (π.χ. περί ισλαμοποίησης), που θέλουν τους λαούς διαιρεμένους:

* ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με όπλο την αλληλεγγύη, ενάντια στον κοινό εχθρό, στον ιμπεριαλισμό. Αποτρέπουμε τα εγκληματικά τους σχέδια. 

* ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση πολέμους, προσφυγιά. 

n Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. 

n Καμία αλλαγή συνόρων. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. 

n Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. 

n Όχι στους εξοπλισμούς που ικανοποιούν τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες. 

n Να μην επιτρέψουμε τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια μας να γίνουν ορμητήρια των φονιάδων των λαών. 

n Κοινή πάλη των εργαζομένων Ελλάδας και Τουρκίας, όλων των εργαζομένων ενάντια στον κοινό εχθρό, ενάντια στους εκμεταλλευτές, στον ιμπεριαλισμό.

n Να μην επιτρέψουμε το Αιγαίο να γίνει θάλασσα νεκρών. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

Τις επόμενες μέρες σωματεία και οι φορείς θα συνεδριάσουν για την καλύτερη προετοιμασία του διημέρου. Θα οργανωθούν συσκέψεις, περιοδείες και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς ενώ θα βγουν πανό, αφίσες, προπαγανδιστικό υλικό κλπ. Κορύφωση όλων των δραστηριοτήτων θα είναι οι εκδηλώσεις του διημέρου με ομιλίες, συναυλίες, έκθεση αντιπολεμικού βιβλίου κ.ά.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στην οργάνωση του Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου στη Θεσσαλονίκη, 24 και 25 Ιούνη και στην πορεία στο ΝΑΤΟϊκο Στρατηγείο εκεί από τα συνδικάτα. 

Τέλος καλούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία του τόπου μας σε αποφάσεις συμμετοχής στο διήμερο και σε πάλη με το παραπάνω διεκδικητικό πλαίσιο. 

Είναι χρέος όλων μας η υπεράσπιση της ζωής της δικής και των παιδιών μας