7 Ιουν 2017

Ευχαριστήριο του Φιλοζωικού Σωματείου για την δράση της ΕΔΚΕ

Στις 3-4/6/2017 πραγματοποιήθηκε στη Σάμο με μεγάλη επιτυχία ένας από τους βασικούς στόχους του σωματείου μας: Οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων στο νησί μας. Σ’αυτήν μας την προσπάθεια βρήκαμε ανταπόκριση τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία γι αυτό θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους από καρδιάς για την αρωγή τους. 

-Ευχαριστούμε πολύ την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος), η οποία πραγματοποίησε αυτό το σπουδαίο έργο. Το Σαββατοκύριακο στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και ταυτοποιήθηκαν (με ηλεκτρονική σήμανση) 45 αδέσποτα. Όλη η εργασία, τα φάρμακα και τα αναλώσιμα ήταν δώρεαν. Οι οχτώ κτηνίατροι της ΕΔΚΕ υπερέβαλαν εαυτόν δουλεύοντας από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα χωρίς διάλλειμα. Η επαγγελματικότητα και η άψογη συνεργασία μεταξύ των μελλών της ομάδας σε συνδυασμό με ευαισθησία, αγάπη και ενδιαφέρον για τα αδέσποτα μας ενθουσίασαν. Ευχόμαστε και ευελπιστούμε σε μια μελλοντική συνεργασία.

-Ευχαριστούμε παρά πολύ τον κτηνίατρο Καραμηνά Αντώνιο, ο οποίος παραχώρησε το κτηνιατρείο του για δυο ημέρες στους κτηνιάτρους της ΕΔΚΕ. Και χάρη στην προσφορά του πραγματοποιήθηκε ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους κτηνιάτρους της Σάμου οι οποίοι συναίνεσαν στο να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή.

-Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο κύριο Αγγελόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κύριο Τσολακάκη. Ο Δήμος έκανε την επίσημη πρόσκληση και ανέλαβε τα έξοδα της διαμονής και των εισιτηρίων της ΕΔΚΕ.

-Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Κατρακάζο , καθώς και την κτηνίατρο της περιφέρειας κυρία Γεροντίδου, οι οποίοι πρόσφεραν το κτηνιατρείο της περιφέρειας για τον ίδιο λόγο. 

-Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του σωματείου, για την συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση, των οποίων η προσφορά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί ο στόχος όλων μας. Επίσης θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε και για την συνέχεια, διότι η δράση αυτή συνεχίζεται με την φροντίδα (χορήγηση φαρμάκων, αντιβιώσεων τα οποία είναι προσφορά του σωματείου μας) στο καταφύγιο αδέσποτων. 

Ελπίζουμε ότι παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες του σωματείου μας στο μέλλον, θα αγκαλιαστούν με την ίδια θέρμη τόσο από τις αρχές όσο και από τους πολίτες, διότι τέτοιες συμπεριφορές είναι που χαρακτηρίζουν μια κοινωνία ως πολιτισμένη. Ας μεριμνήσουμε όλοι μαζί για την προστασία των αδέσποτων του Δήμου μας.