11 Ιουν 2017

Με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες δρόμου στο Καρλόβασι -Βίντεο

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών , κόσμου και φορέων του νησιού, ολοκληρώθηκαν και εφέτος οι αγώνες δρόμου στο Καρλόβασι με την ονομασία Τρόπαιο Λυκούργου Λογοθέτη. Ο εν λόγω αγώνας δρόμου ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το στάδιο Καρλοβάσου υπό την αιγίδα του ΔΟΠΟΝΑΣ , του Δήμου Σάμου και την
υποστήριξη της 79 ΑΔΤΕ. Συνολικά υπήρχαν 4 κατηγορίες: 350μ για ΑΜΕΑ, 1000μ για παιδιά δημοτικού, 5000μ για όσους έχουν γεννηθεί πριν το 2004 και τέλος 12000μ για όσους έχουν γεννηθεί πριν το 2001.









Οι ενδιαφερόμενοι όλο αυτό το διάστημα δήλωσαν συμμετοχή σε Βαθύ και Καρλόβασι , ενώ η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι αγώνες ολοκληρωθήκαν με την απονομή των κυπέλλων και των μεταλλίων από τις αρχές του τόπου, οι οποίες έδωσαν δυναμικό παρών. Τους αγώνες παρακολουθήσαν ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΟΝΑΣ κ. Αννυ Ανδρεάδη, ο πρόεδρος των Καρλοβασιτών Αττικής κ. Νικόλαος Ανδρεάδης ,ο αντιδήμαρχος Καρλοβάσου κ. Αναστάσιος Καλατζής , ο επικεφαλής του Συνδέσμου ΟΤΑ Δ. Σάμου κ. Μανόλης Νικολού, ο Λιμενάρχης του Λιμενικού Σταθμού Καρλοβάσου κ. Κώστας Λιούρης, στρατιωτική ηγεσία και πλήθος κόσμου. 

Την κυκλοφορία των οχημάτων ρύθμιζαν από νωρίς το πρωί όλοι οι αστυνομικοί Καρλοβάσου, οι οποίοι με ευγένεια οδηγούσαν τους οδηγούς σε άλλους δρόμους και όπου δεν εμπόδιζαν τους αθλητές. Επίσης όλους τους δρομείς συνόδευαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο από το Κ. Υ Καρλοβάσου .Σημαντική βοήθεια στους δρομείς παρείχαν επίσης μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Σάμου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν  στην περιοχή συμβάλλοντας  στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.    Σε δήλωση του στο σταθμό μας ο Δήμαρχος Σαμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την αρχή μιας σειράς αντίστοιχων που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, με στόχο να προσεγγίσει η νεολαία τον αθλητισμό. 


Υποστήριξε ότι από τέτοιου είδους ενέργειες δίνεται η δυνατότητα σε όλους να συμμετάσχουν στον αθλητισμό χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να πληρώσουν. Επίσης, χαρακτήρισε τέτοιου είδους δράσεις ιδιαίτερα σοβαρές αφού δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους απ' το ευρύτερο φάσμα του αθλητισμού, , να έρθουν σε επαφή όχι μόνο με τα παιδιά αλλά και τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να είναι αρωγοί των παιδιών σε αυτή τη διαδικασία. . «Η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους αποτελεί βασικό άξονα πολιτικής του Δήμου μας. 



Η Δημοτική αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το νησί μας να πρωταγωνιστεί σε αθλητικές διοργανώσεις και να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες και τις υποδομές ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα συμμετοχής στην αθλητική δραστηριότητα. Δίνουμε την απαραίτητη ηθική και οικονομική στήριξη προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους και τους σκοπούς τους. Υπογράμμισε επιπλέον πως «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αθλητισμός τους χωράει όλους και έχει μία κατεύθυνση για τον καθένα, είναι δικαίωμα αλλά και μέσο αγωγής και εκπαίδευσης .Και σε αυτό το στόχο είναι επικεντρωμένος ο Δήμος και είναι αρωγός σε παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.