10 Ιουλ 2017

Με την βοήθεια της πυθαγόρειας θεώρησης η εξήγηση των μετακινήσεων πυροσβεστικού προσωπικού στην Σάμο

Και ενώ η αντιπυρική περίοδο εξελίσσεται με ισχυρή δραστηριότητα την πατρίδα μας, πέρα από τα γενικότερα καυτά προβλήματα του πυροσβεστικού οργανισμού, κατά περιοχή αυτά εξειδικεύονται με ποικιλόμορφη ένταση και μέγεθος.

Με κοινό παρανομαστή πάντα τις διοικητικές οριοβασίες στη διαχείριση του προσωπικού, όπως αυτά εκκίνησαν από τις κρίσεις και προαγωγές και συνεχίσθηκαν στις μεταθέσεις, πολλές φορές χρειάζεται υπερβατική φιλοσοφική σκέψη για να αποκωδικοποιηθεί το βαθύτερο νόημα, γεγονός που δυσχεραίνει τον απλό κοινό νού μας.


Το επόμενο πεδίο εφαρμογής της παραπάνω πολιτικής εφαρμογής της διαχείρισης προσωπικού βρίσκεται στο πολύπαθο από τις δοκιμασίες της πύρινης επέλασης νησί της Σάμου.
Η αρχή ευρίσκεται όταν από τις αρχές του έτους, η Π.Υ. Σάμου βρίσκεται χωρίς Υποδιοικητή, καθότι ο Αντιπύραρχος που αποφάσισε να μεταθέσει η ηγεσία στις έκτακτες μεταθέσεις αρχές του χρόνου, ουδέποτε μετέβηκε στο νησί, καθότι ουδέποτε του χορηγήθηκε Φ.Π. Να σημειωθεί ότι και ή ίδια αυτή η μετάθεση ήταν εκτός των διατάξεων του κανονισμού μεταθέσεων, όπως είχε καταγγείλει τότε η Ένωσή μας.
Η επόμενη πράξη, ευρίσκεται λίγο καιρό πριν όταν για να στελεχωθεί η νεοιδρυθείσα πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου της Σάμου, αποψιλώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, καθότι μετακινήθηκαν από αυτή 24 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 15 μόνιμοι.
Διοικητής της νέας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου της Σάμου, στέλνεται Αξιωματικός πάλι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σάμου.
Υποδιοικητής της νέας υπηρεσίας, ορίζεται Αξιωματικός που μετακινείται από το Π.Κ. Ικαρίας, ενώ είχε κάνει αίτηση μετάθεσης για την Π.Υ. αεροδρομίου της Ρόδου.
Πριν επίσης λίγο καιρό ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημερώνει για το γεγονός την ηγεσία, προκειμένου να υπάρξει πρόβλεψη για την αναπλήρωσή του στην ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.


Η απάντηση είναι η «υποδειγματική» μη ικανοποίηση της αίτησης μετάθεσής του και η απόφαση παραμονής του για ένα ακόμα χρόνο στο νησί, γεγονός που δεν συνηθίζεται κάτα πάγια τακτική των μεταθέσεων.
Το νέο κενό τώρα Διοικητή και Υποδιοικητή, καλείται να καλύψει με μετάθεση στα μέσα Ιουνίου, εν πλήρη αναπτύξει της αντιπυρικής περιόδου, Αντιπύραρχος από την Π.Υ. Ελευσίνας. Μετάθεση που η Ένωσή μας κατήγγειλε ως δίωξη, μιας και ο συνάδελφος χαίρει της προστασίας του κανονισμού μεταθέσεων ως αιρετό μέλος των Συμβουλίων Μεταθέσεων.
Δυστυχώς η «διοικητική άσκηση τετραγωνισμού του κύκλου» συνεχίζεται.
Ενώ εισερχόμαστε στο κεντρικότερο τμήμα της αντιπυρικής περιόδου, συνεχίζονται οι μετακινήσεις στο νησί.

Μετακινείται ο Υποδιοικητής της νέας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αεροδρομίου της Σάμου, πίσω στο Π.Κ. Ικαρίας,
ο μέχρι σήμερα Διοικητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αναλαμβάνει καθήκοντα υποδιοικητή,
και μετακινείται έτερη συνάδελφος, που εκτελούσε χρέη υποδιοικητή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου για να αναλάβει την διοίκηση της Υπηρεσίας του αεροδρομίου.

Αποτέλεσμα ο προ ολίγων ημερών, νεοαφιχθείς Αντιπύραρχος στην Π.Υ. Σάμου, που εκτελεί χρέη Διοικητή, να προσπαθεί να εφαρμόσει τον αντιπυρικό σχεδιασμό με δύο νέους Ανθυποπυραγούς, 13 μόνιμους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, και 35 συναδέλφους Π.Π.Υ. εκ των οποίων τελευταίων μόνο 5 είναι (3της) δηλ. έχουν πλήρη πυροσβεστικά καθήκοντα.
Στις τελευταίες τακτικές μεταθέσεις, παρά την ύπαρξη τόσων κενών θέσεων, δεν μετακινήθηκε προς την Π.Υ. ουδείς μόνιμος πυροσβεστικός υπάλληλος, ενώ η Υπηρεσία έχει μείνει πλέον και χωρίς Υπαξιωματικούς-Ανακριτικούς υπαλλήλους



Δυστυχώς διαφαίνεται ότι για να κατανοήσουμε την διοικητική σκέψη διαχείρισης προσωπικού στη Σάμο, θα πρέπει να εντρυφήσουμε στην σκέψη του Σάμιου Πυθαγόρα, χρησιμοποιώντας υψηλά φιλοσοφικά βοηθήματα.

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ