12 Ιουλ 2017

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος μετέβησαν χθες 10/07/17 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Νίκο Τόσκα.

Η κα. Περιφερειάρχης και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μετάφεραν, όπως είχαν εξουσιοδοτηθεί από το συντονιστικό, την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την επάρκεια των σωστικών μέσων και του προσωπικού δεδομένης της μετακίνησης μεγάλου αριθμού αξιωματικών αλλά και έμπειρου μόνιμου προσωπικού της ΠΥ Σάμου (πυροσβεστικός σταθμός Σάμου, κλιμάκιο Καρλοβάσου, κλιμάκιο Αγίου Κηρύκου και Ραχών) στο αεροδρόμιο χωρίς να γινεί αντίστοιχη ποιοτική αλλά και ποσοτική αναπλήρωση. Παρουσιάστηκε ακόμη η ανάγκη της μόνιμης στάθμευσης των εναέριων μέσων στο αεροδρόμιο τη Σάμου και ζητήθηκε να διευθετηθεί άμεσα η δυνατότητα των εθελοντών δασοπυροσβεστών να επιχειρούν και να λειτουργούν τα οχήματά του σε ετήσια βάση.

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν να προχωρήσει σε ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει επαρκή κάλυψη με εναέρια μέσα και ότι άμεσα θα ρυθμιστεί η δυνατότητα των εθελοντών να επιχειρούν σε ετήσια βάση.

Αναλυτικά θα ενημερώσει σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης τα μέλη του ΣΟΠΠ που θα συνεδριάσει σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στις 19.00