24 Ιουλ 2017

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, στη Σάμο

Ολοκληρώθηκε  το πρωί, Κυριακή 23 Ιουλίου, η περιοδεία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, στη Σάμο.Ο Νίκος Χουντής, συνοδευόμενος από την επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή» και Περιφερειακή Σύμβουλο, Αγλαΐα Κυρίτση και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αλέξανδρο Σταθακιό, επισκέφθηκε αρχικά το Νοσοκομείο της Σάμου, όπου συναντήθηκε, τόσο με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Θεόφιλο Λάζαρο, όσο και με το Σωματείο Εργαζομένων. Διαπιστώθηκε η σημαντική αύξηση των ανασφάλιστων που εξυπηρετούνται, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου παραμένει σταθερά χαμηλός, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συντήρησης των υποδομών και εξαιρετική δυσκολία στην προμήθεια αναλωσίμων υλικών.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής συναντήθηκε επίσης με παραγωγικούς φορείς του νησιού (Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου και Επιμελητήριο Σάμου), με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Νικόλαο Κατρακάζο και με τους συλλόγους εργαζομένων του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, από τους οποίους και ενημερώθηκε εκτενώς για τα τρέχοντα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.


Ο Νίκος Χουντής επισκέφθηκε το χώρο συγκέντρωσης προσφύγων στη Σάμο και διαπίστωσε από κοντά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μακροχρόνια παραμονή τους στη χώρα μας, απόρροια της υποκριτικής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Τέλος, επισκεπτόμενος την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη μεταφορά σημαντικού τμήματος έμπειρου και μόνιμου προσωπικού της Πυροσβεστικής στο αεροδρόμιο της Σάμου, βάσει της αποικιοκρατικής σύμβασης με τη Fraport, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά το επίπεδο ετοιμότητας στην πυρόσβεση του νησιού.