2 Ιουλ 2017

Φάρσα το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο τουρκικό πλοιάριο

Με ολιγόωρη καθυστέρηση αναχώρησε το πλοιάριο του επιβατηγού πλοίου "Kaptan Ilyas Mert", για την Τουρκία, από το Καρλόβασι μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας. Μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της αστυνομίας δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε με σπαστά ελληνικά και είπε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο πλοιάριο , με αποτέλεσμα να μην αναχωρήσει στην προβλεπόμενη ώρα. Άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν έρευνες, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο εμπρηστικό μηχανισμό. Στο Λιμάνι Καρλοβάσου έφτασε άμεσα όχημα της Πυροσβεστικής από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρλοβάσου, το οποίο παρέμεινε στην περιοχή δια πάν ενδεχόμενο και έως ότου δοθεί λήξη του συναγερμού. Προς τιμή των υπηρετούντων στο πυροσβεστικό κλιμάκιο, έφτασαν δίχως την παραμικρή διαμαρτυρία στο λιμάνι και ενώ είχαν ολοκληρώσει την βάρδια τους. 

Επίσης στο λιμάνι και δίπλα στους πυροσβέστες βρέθηκε ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Καρλοβάσου κ. Δημήτρης Τσακνιάς, κάτι που καταδεικνύει την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό του. Επίσης στο λιμάνι παρέμενε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, ενώ ισχυρή δύναμη αστυνομικών και επίλεκτων δυνάμεων του λιμενικού συντόνιζε τις ενέργειες που επιβάλλετο να πραγματοποιηθούν.

Άξια συγχαρητήριων η παρουσία του λιγοστού αριθμού των λιμενικών από το Λιμεναρχείο Καρλοβάσου, οι οποίοι έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, δίχως να έχουν υπηρεσία. Επίσης άψογο επαγγελματισμό επέδειξε ο φύλακας ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων, ο οποίος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Επί τόπου έφτασε και η ομάδα παρέμβασης Καρλοβάσου , καθώς και ο Αντιπρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου κ. Δημήτρης Καραγιάννης . Το πλοίο αναχώρησε με καθυστέρηση περίπου δυο ωρών δίχως να εντοπιστεί το παραμικρό.