28 Ιουλ 2017

Στα μαχαίρια Σύρος και Σάμος για την έδρα σχολής ΑΕΙ

Στα μαχαίρια βρίσκονται Σύρος και Σάμος για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.Το πανεπιστήμιο ψήφισε Σύρο, αλλά το υπουργείο Παιδείας προέκρινε την Σάμο. Η τελική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών Κυκλάδων που διαβλέπουν δάκτυλο βουλευτή της γειτονικής εκλογικής περιφέρειας, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εγκρίνει το αίτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής.

Η σχολή θα αποτελείται από τουλάχιστον τρία τμήματα: το Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων με έδρα στη Σάμο, το Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων με έδρα στη Σύρο και το Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης που εδρεύει στη Χίο. Το πρόβλημα ήταν η έδρα της σχολής, δηλαδή το γραφείο του κοσμήτορα και το λιγοστό διοικητικό προσωπικό.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου διχάστηκε αλλά τελικά επέλεξε τη Σύρο, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου άλλαξε την απόφαση αυτή και μετέφερε την έδρα στη Σάμο, με την αιτιολογία ότι οι απόφοιτοι του τμήματος της Σάμου έχουν πάρει ήδη έγκριση να εγγράφονται στο ΤΕΕ, κάτι που προσφέρει ένα πλεονέκτημα στο εκεί τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι πίσω από την απόφαση αυτή βρίσκεται ο Δημήτρης Σεβαστικής, πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πανεπιστημιακός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις αιτιάσεις, ωστόσο βουλευτές Κυκλάδων αντιδρούν έντονα.



Newsroom ΔΟΛ