28 Ιουλ 2017

Διαμαρτυρία για την σύνδεση του λιμένος του Αγίου Kηρύκου με τον Πειραιά

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουμε, εν έτει 2017, όσοι κάτοικοι και τουρίστες του ιαματικού και μαζικού τουρισμού της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Κηρύκου, πρωτεύουσας της Ικαρίας, επιλέγουν να ταξιδέψουν με το πλοίο «ΡΟΔΟΣ» ,το οποίο η Εταιρία HELLENIK SEAWAYS,
έχει δρομολογήσει εφέτος για το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου.

Το πλοίο ,που έχει τη σύνδεση του λιμανιού της πρωτεύουσας με τον Πειραιά , κάνει 12 ώρες ταξίδι. Μοιάζει με Κρουαζιερόπλοιο ,αφού προσεγγίζει πολλά λιμάνια μέχρι να φτάσει στην Ικαρία. Επιπλέον τουλάχιστον μία με δύο ώρες καθυστέρηση από την ώρα που αναγράφεται ως ώρα αναχώρησης από και προς την Ικαρία,(αναφέρουμε μερικά από τα πάμπολλα παραδείγματα: 16-7 ημέρα Κυριακή είχε αναχώρηση από την Ικαρία για Πειραιά στις 18.00, καθυστέρησε να φτάσει στο λιμάνι πάνω από ώρα και αντί να φτάσει στον Πειραιά στις 4.40 έφτασε στις 6.40. Τετάρτη 19-7 είχε αναχώρηση από το λιμάνι στις 13.40 κατέπλευσε στις 15.30 και έφτασε στον Πειραιά στις 1.30, όπου άλλοι αγανακτισμένοι κάτοικοι αλλά κυρίως τουρίστες το περίμεναν να αποπλεύσει στις 12 τα μεσάνυκτα και μέχρι να φτάσει και να ξεφορτώσει – φορτώσει έφυγαν στις 3.00. Παρασκευή 21-7 έφυγε από τον Πειραιά στις 14.00 και έφτασε στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου στις 2.00- βάρβαρη ώρα προσέγγισης και 12 ώρες ταξίδι που κάναμε και τον περασμένο αιώνα.

Έτσι σε ένα λιμάνι με θαυμάσια πρόσβαση και λειτουργικότητα , μια απίστευτη ταλαιπωρία επιφυλάσσεται για τους επιβάτες. Ο τουρισμός της περιοχής και μάλιστα ο ιαματικός πλήττεται ανεπανόρθωτα, γιατί η ταλαιπωρία και η μακρόχρονη παραμονή στο πλοίο αποθαρρύνει τους τουρίστες και μάλιστα του ιαματικού τουρισμού που η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη.

Διεκδικούμε την προσέγγιση στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, γεγονός που θα εξυπηρετούσε εκτός των άλλων και τους κατοίκους των απομονωμένων φούρνων.

Το λιμάνι είναι δρόμος ζωής και επιβίωσης των κατοίκων κάθε νησιού. Απαιτούμε από την πολιτεία, που έχει την εποπτεία των θαλάσσιων συγκοινωνιών, να μας επαναφέρει στην κανονικότητα και να απαιτήσει από την εταιρία που μονοπωλεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ικαρίας να δείξει σεβασμό στους ακριτικούς νησιώτες που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι και να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις οικονομικές δυσκολίες.
ΠΑΝΙΚΑΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
(Δημοτική Παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ικαρίας)