1 Αυγ 2017

Τα θέματα που έθεσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μετείχε σήμερα ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά.

Η Περιφερειάρχης έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα της ανάγκης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της για την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και τη διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων και της διακίνησης των εμπορευμάτων.

«Σε μία εποχή όπου οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου προσπαθούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία», είπε χαρακτηριστικά η κα. Καλογήρου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν τη Λήμνο με τη Λέσβο δεν επαρκούν καθόσον υπάρχει ανάγκη συχνής μετακίνησης των κατοίκων, ιδιαίτερα μετά τη συρρίκνωση των διοικητικών υπηρεσιών στο νησί της Λήμνου και της συνεπακόλουθης υποχρέωσής τους να μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη για τη διεκπεραίωση φορολογικών και ασφαλιστικών υποθέσεών τους.

Τέλος, η Περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι τα δρομολόγια όπως είναι διαμορφωμένα δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού των Φούρνων και του Αγίου Κηρύκου πρωτεύουσας της Ικαρίας, ζήτησε την προσθήκη προσεγγίσεων για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών.