27 Σεπ 2017

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου δεν μεταφέρονται οι μαθητές που διαμένουν στον Φάρο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Για άλλη μια σχολική χρονιά προσπαθούν να μας πείσουν να δεχτούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής εξοικονόμησης πόρων από την παιδεία σαν μια «κανονικότητα» για εμάς και τα παιδιά μας.

· Από τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής μας λείπουν πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικών. Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου λείπουν: δάσκαλος ειδικής αγωγής, Αγγλικών, Γαλλικών και Θεατρικής Αγωγής. Μάλιστα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που έχουν έως τώρα καλυφθεί, καλύφθηκαν με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και όχι με μόνιμους διορισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι και η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με τα ίδια προβλήματα.

· Δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου δεν μεταφέρονται οι μαθητές που διαμένουν στον Φάρο.

· Η προσπάθεια υποβιβασμού του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων από 6θέσιο σε 4θέσιο μας θέτει σε εγρήγορση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Φούρνων. Κάθε επιχείρηση κατάργησης, συγχώνευσης και υποβιβασμού σχολείου της περιοχής μας θα μας βρει αντιμέτωπους.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

ü Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.

ü Ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.

ü Ανάκληση της απόφασης για υποβιβασμό του Δ.Σ. Φούρνων Ικαρίας.
Την Παρασκευή 29/9 στις 12:00 πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο Αγίου Κηρύκου μαζί με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.  ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ



Το Δ.Σ