30 Σεπ 2017

Ανακοίνωση – Εξώδικο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Προς: Δήμο Σάμου Δ/νση Α’Βαθμιας εκπαίδευσης Δ/νση 2ου Δημοτικού σχολείου πόλεως Σάμου.Την Τετάρτη στις 20/09/17 έγινε στο σχολείο μας έκτακτη Γεν. Συνέλευση, με πολύ μεγάλη προσέλευση γονέων και κηδεμόνων και με την παρουσία της νέας διευθύντριας του σχολείου μας Κας Δάφνης Παναγιώτου. Ουσιαστικά τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν δύο.

Α) Η μετεγκατάσταση του σχολείου μας λόγο έργων αναβάθμισης του.

Β) Η φοίτηση παιδιών … (μεταναστών) … σε τάξη προπαρασκευής σε αυτό. Α) Στην αρχή οι γονείς ενημερώθηκαν για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δ.Σ. του συλλόγου μας, αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του γραφείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου και του Δήμου Σαμίων, που είναι ουσιαστικά και οι υπεύθυνοι για την μετεγκατάσταση του Σχολείου μας.

Η ουσιαστική ενημέρωση που έχουμε μέχρι και την στιγμή αυτή, είναι ότι το θέμα βρισκεται σε πλήρη στασιμότητα, ενώ τα έργα αναμενεται να ξεκινήσουν στο σχολείο αρχές Νοεμβρίου. Στο θέμα αυτό καυτηριάζουμε αμφότερους τους υπεύθυνους διότι, ενώ είναι ένα τεράστιο έργο αναβάθμισης και για το σχολείο μας και γενικότερα για την παιδεία της πόλης μας και φυσικά όλοι μας είμαστε 100% υπέρ της υλοποίησης του …. εντούτοις δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία και στο έμψυχο δυναμικό του σχολείου για το οποίο θα έπρεπε να είχαν βρει λύση πριν ξεκινήσει το έργο.

Επίσης σε έκκληση βοήθειας προς τον βουλευτή Σάμου Κο Δημήτρη Σεβαστάκη, για σχολικές αίθουσες κοντέινερ, προφορικά από το Δ.Σ. του συλλόγου μας, αλλά και γραπτά από την διεύθ. του Σχολείου μας Κα Δ. Παναγιώτου το μόνο που λάβαμε ήταν … πλήρη αδιαφορία.

Εμείς κάναμε πολλές και ουσιαστικές προτάσεις αλλά …. Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα χαθεί το έργο.

Β) Περί παίδων (μεταναστών). Μετά από έντονη αλλά κόσμια συζήτηση και πολλές απόψεις, καταλήξαμε αφού λάβαμε σοβαρά υπόψη μας τα εξής :

1: Δικαίωμα στην εκπαίδευσης έχουν όλα τα παιδιά, άσχετα από το χρώμα τους την εθνικότητα τους ή την θρησκεία τους.

2: Πιστεύοντας ακράδαντα στην ισότητα και την δίκαιη κατανομή βαρών θα δεχτούμε αυτό που μας αναλογεί εφόσον :

Α) Ολοκληρωθούν οι εργασίες ομαλής μετεγκατάστασης μας και ολοκλήρωσης των έργων ανάπλασης του σχολείου μας.

Β) Υπάρχει πλήρης υγειονομικός ιατρικός φάκελος και ιστορικό εμβολιασμών που θα συνοδεύει το κάθε παιδί κατά την εγγραφή του. Γ) Συμμετέχουν και τα άλλα σχολεία της πόλης μας εξ ίσου και ανάλογα με την δυναμική τους στην απορρόφηση των παιδιών αυτών.

Τελικά συμπεράσματα.

Γνωρίζουμε από την διευθ. Κα Παναγιώτου, με την οποία το Δ.Σ. του συλλόγου μας έχει πολύ καλή συνεργασία, ότι ήδη έχουν εγγραφεί 17 παιδιά (μεταναστών) τα οποία και ξεκινούν άμεσα στο σχολείο μας κατόπιν σχετικών εντολών από την υπηρεσία της.

Ερωτάται η διεύθυνση Α’Βαθμιας εκπαίδευσης:
Βάση ποιας λογικής ή νομοθεσίας επιλέχθηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο ειδικά την περίοδο που είναι γνωστό ότι θα μεταστεγαστεί.
Αν έχουν δημιουργηθεί παρόμοιες τάξεις ένταξης σε άλλα σχολεία της πόλης και αν ναι, σε ποια συγκεκριμένα και με ποιο αριθμό παιδιών.
Ερωτάται η διεύθυνση του 2ου Δημοτικού:
Πόσα παιδιά μεταναστών έχουν εγγραφεί στο 2ο Δημοτικό και πόσα συμμετέχουν στη τάξη ένταξης.
Αν υπάρχει σκέψη κάποια από αυτά να ενταχθούν σε κανονικά τμήματα στο άμεσο μέλλον.


Αν όλα τα παιδιά έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα και πιστοποιητικά που απαιτούνται.
Ερωτάται ο Δήμος Σάμου και οι σχετικές υπηρεσίες:


Που θα μεταστεγαστεί το σχολείο.Παρακαλούμε για την γραπτή απάντηση σας στα παραπάνω ερωτήματα, μέσα στο χρόνο που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Τέλος:

Κάνουμε γνωστό προς όλους τους υπεύθυνους, Υπουργείο Παιδίας, Περιφέρεια Μυτιλήνης, Πρωτοβάθμια Σάμου που πήραν αυτή την άκαιρη και άδικη για το σχολείο μας απόφαση ότι μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και θα κινηθούμεάμεσα για την αναστολή της.

Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει ο Εισαγγελέας Σάμου για την νομιμότητα αλλά και τον πολύ περίεργο τρόπο, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς ή το Δ.Σ του συλλόγου μας, που και πως και με τι κριτήρια ελήφθησαν οι αποφάσεις αυτές από την πρωτοβάθμια κλπ.

Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση του Σχολείου μας και κάνουμε έκκληση προς κάθε φορέα κρατικό ή μη που μπορεί να μας δώσει νόμιμη νομική ή άλλη βοήθεια.

Τέλος να θυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση για όποιον έχει ακόμα Ενεργή Εθνική Συνείδηση ότι στον τόπο αυτό, εκτός από τους χιλιάδες μετανάστες αλλά και τους εκατοντάδες εργαζόμενους στις Μ.Κ.Ο που δραστηριοποιούνται στη πόλη μας, υπάρχουν ακόμα πολλά ξεχασμένα Ελληνόπουλα τα οποία όσο και να τα θεωρούν οι κρατικοί θεσμοί, παιδιά ενός κατώτερου θεού, έχουν και υποχρέωση αλλά και δικαίωμα να μορφωθούν σωστά και Ελληνικά στον τόπο τους.

Μια μάτια στα βιβλία θρησκευτικών των τάξεων της τρίτης και τετάρτης δημοτικού αλλά και αντίστοιχα του γυμνασίου θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους και προοδευτικούς ότι γίνεται εσκεμμένα ή μη προσπάθεια εξισλαμισμού των παιδιών μας από την κυβέρνηση.

Εκ μέρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δεύτερου δημοτικού σχολείου Σάμου.

Ο πρόεδρος
Κ.Ι.Δερμεντζογλου
Τηλ: 6974901237
Email: cost21@hotmail.com
Το παρόν κοινοποιείται σε :
Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας
Γραφείο Εισαγγελέα Σάμου
Γραφείο περιφ. A’Βαθμιας εκπαίδευσης/Μυτιλήνη.
Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σάμου
Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Σάμου