20 Σεπ 2017

Στα θρανία παιδιά προσφύγων στη Σάμο

Ο Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και υπεύθυνος της ομάδας του Υπουργείου Παιδείας που διαχειρίζεται την εκπαίδευση παιδιών προσφύγων κ. Νίκος Μπελαβίλας , μιλώντας στον δημοσιογράφο του "Ράδιο Αρμονία" Μάνο Στεφανάκη, αναφέρθηκε στα παιδιά προσφύγων που θα ενταχθούν απο φέτος στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε τάξεις υποδοχής που έχουν δημιουργηθεί σε σχολικές μονάδες της Σάμου .

Ο κ. Μπελαβίλας δήλωσε ότι για την Σάμο, έχουν καταγράφει 30 παιδιά που ζουν σε διαμερίσματα, να έχουν δείξει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ωστόσο μόνο 24 από αυτά έχουν γραφτεί στα μητρώα των σχολείων .

Παράλληλα δήλωσε , ότι υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά εγγράφονται στις συγκεκριμένες τάξεις και μετά από 15 μέρες φεύγουν για την ενδοχώρα .

Τέλος, για την τάξη υποδοχής του δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου , ο υπεύθυνος του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων είπε, ότι ίσως δεν χρησιμοποιηθεί ,γιατί υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά των παιδιών απο την πόλη της Σάμου στη σχολική μονάδα του Πυθαγορείου .