14 Σεπ 2017

Δυο "Τάξεις Υποδοχής" προσφύγων μαθητών στη Σάμο

Δυο (2) "Τάξεις Υποδοχής" προσφύγων θα λειτουργήσουν φέτος στη Σάμο και στην Ικαρία με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για τις σχολικές μονάδες του 2ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου και του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου .Για την Ικαρία θα λειτουργήσει μία (1) Τάξη Υποδοχής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών.

Οι Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ, έχουν στόχο την εκπαίδευση των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση της ελληνικής γλώσσας (Προσφύγων, Ρομά, Αλλοδαπών, Παλιννοστούντων, Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων, κ.λ.π. ), ώστε να ενταχθούν στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα

Στο "Ράδιο αρμονία" και στον Μάνο Στεφανάκη μίλησε ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης ,για την λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής ,χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει αριθμό αλλοδαπών μαθητών που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα .

Στις ΤΥ Ι ΖΕΠ φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Εκεί ακολουθείται εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.
Οι μαθητές που φοιτούν σε ΤΥ Ι ΖΕΠ παρακολουθούν μερικά μαθήματα με τα άλλα παιδιά του σχολείου  , όπως :
-    Φυσική Αγωγή
-    Εικαστικά
-    Μουσική Αγωγή
-    Ξένη Γλώσσα ή και άλλο μάθημα, σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, σε συνεργασία με τον οικείο Σχολικό Σύμβουλο.

Η φοίτηση στην ΤΥ Ι ΖΕΠ διαρκεί ένα διδακτικό έτος.