15 Σεπ 2017

Οι εκδηλώσεις «Τρόπαιο Ιερού Λόχου» και η πραγματική ιστορία

Χωρίς να μας προκαλεί έκπληξη, διότι «ο καθένας τη πραμάτεια που έχει διαλαλεί», πληροφορηθήκαμε ότι οι αγώνες δρόμου με τίτλο «Τρόπαιο Ιερού Λόχου» διοργανώνονται και φέτος από το Ειδικό Τάγμα Εθνοφυλακής Σάμου ( προφανώς με την έγκριση του υπουργείου Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) με τη συνέργεια του Δήμου Σάμου και του Δ.Ο.ΠΟ.Ν.Α.Σ

Μόνο που η συγκεκριμένη «πραμάτεια» προβάλλεται μέσα σε μια αχλή ηρωισμού και στοχεύει στις συνειδήσεις ειδικότερα των στρατευμένων παιδιών του λαού και γενικότερα της νεολαίας, διδάσκοντας ότι: «Εθνικό συμφέρον» άρα και «εθνική στάση» είναι η υπεράσπιση κάθε φορά των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας που παρασιτεί πάνω στο μόχθο της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Διότι, τι ήταν ο περιλάλητος «Ιερός Λόχος»;

Ήταν ένα συνονθύλευμα βασιλοφρόνων και Μεταξικών αξιωματικών που κατέφυγαν αμέσως μετά την συνθηκολόγηση Τσολάκογλου στη Μέση Ανατολή προπαγανδίζοντας την άποψη ότι «εμείς αρκετά πολεμήσαμε» και κάνοντας ότι ήταν δυνατό να αποδείξουν το «αήττητο του χιτλεροφασιστικού άξονα».

Βρέθηκαν όμως πρόθυμοι να συμπήξουν στρατιωτικό σώμα για τις μεταπολεμικές εξελίξεις στην Ελλάδα προς όφελος των ριψάσπιδων μεγαλοαστών και των χρεοκοπημένων στη συνείδηση του λαού, αστικών πολιτικών κομμάτων.

Το παράδειγμα της συμπεριφοράς τους στη Σάμο στη διάρκεια της πρώτης απελευθέρωσης του νησιού το φθινόπωρο του 1943 είναι χαρακτηριστικό της πραγματικής αποστολής τους.

Στο απελευθερωμένο από τον ΕΛΑΣ νησί μας , έφτασαν δυο ολόκληρους μήνες μετά,

με μια θεατρινίστικη απόβαση από αέρος (υπό την προστασία μάλιστα των ανταρτών του ΕΛΑΣ ) και παρέλασαν στη παραλιακή λεωφόρο του Βαθιού.

Αμέσως μετά, ενσωματώθηκαν στις μηχανορραφίες των Εγγλέζων και με την άνεσή τους οργάνωναν αντιΕΑΜικές οργανώσεις (Μπέτσηδες κλπ αργυρώνητοι ψευτοπατριώτες), προγεφυρώματα που χρησιμοποιήθηκαν μετά την οριστική απελευθέρωση για να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας , διώξεων και απροκάλυπτων δολοφονιών κομμουνιστών και ΕΛΑΣιτών ειδικότερα τον Δεκέμβρη του 1944 και μετά. 

Ο ίδιος δε ο Ιερός Λόχος μπορεί να μην πολέμησε τους καταχτητές, αλλά πολέμησε με μανία ,στο πλευρό των Εγγλέζων και των δωσίλογων των Ταγμάτων Ασφαλείας τον Δεκέμβρη του ‘44, ματώνοντας το λαό της Αθήνας. 

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία του «Ιερού Λόχου», που όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να την εξωραϊζουν δεν αλλάζει, ούτε παραγράφεται. 


Σάμος 15-9-2017

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ»