11 Σεπ 2017

Στον Αγιασμό στην Καλλιθέα ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος

Σήμερα, 11/09/2017, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος παρευρέθη στην τέλεση του Αγιασμού στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας, όπου δήλωσε:

« Η παρουσία σήμερα εκπροσώπου της Περιφερειακής Αρχής στην Καλλιθέα είναι συμβολική αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική. Η εμπειρία που μοιραστήκαμε με τα 4 παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και τα 3 παιδιά του Νηπιαγωγείου αλλά και τους εκπαιδευτικούς , τον εκπρόσωπο και τους κατοίκους της πανέμορφης κοινότητας είναι μοναδική και δεν περιγράφεται με λόγια. Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε με μια κεντρική διοίκηση με άλλες δυστυχώς προτεραιότητες, καθήκον όλων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι, ανεξαρτήτως των στενά οριζόμενων αρμοδιοτήτων, να σταθούμε δίπλα σε κοινωνίες, όπως αυτή της Καλλιθέας. Αίτημα όλων μας πρέπει να είναι σχολεία ανοιχτά χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, σχολεία που θα μεγαλώνουν και δε θα υποβαθμίζονται με μειώσεις εκπαιδευτικών .

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-18 θα ήθελα να εκφράσω από καρδιάς σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας - στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς- τις ολόθερμες ευχές μου για μια χρονιά γεμάτη δύναμη, πρόοδο και επιτυχίες».