23 Σεπ 2017

Τριήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Δήμο Greifswald

 Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη της αντιπροσωπείας από το Δήμο Greifswald αποτελούμενη από τον Dr. Stefan FASSBINDER (Δήμαρχο), την Dr. Sylvia SCHÖNFELD (ειδική σύμβουλο του Δημάρχου) και τον κ. Heiko GALLERT (Αναπληρωτή διευθυντή του Δήμου και καθηγητή μαθηματικών).

Η διοργάνωση ενός μαθηματικού διαγωνισμού μαθητών Λυκείου, οι βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του τουρισμού, οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο Δήμων σε πολιτιστικό επίπεδο και ο τρόπος λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συσκέψεων που έγιναν με τους αρμόδιους φορείς του νησιού. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι του γερμανικού Δήμου με τη χιλιόχρονη ιστορία, συμμετείχαν επίσης ενεργά στις δράσεις του Δήμου Σάμου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Ο Δήμαρχος του Greifswald Stefan FASSBINDER, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο για τη φιλοξενία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο project «Στα Ίχνη του Πυθαγόρα» (μαθηματικό διαγωνισμό) και τη συνεργασία μεταξύ φορέων του τουρισμού, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα τοπικά προϊόντα (κρασί, ούζο, μέλι και λάδι).



Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε «Οι συνέργειες με τους Ευρωπαϊκούς Δήμους συνεχίζονται μεθοδικά και σε στέρεα βάση και με στόχο την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος των νησιών μας, την απόκτηση εμπειριών και την υιοθέτηση δοκιμασμένα καλών πρακτικών. Είναι συνέργειες από τις οποίες μόνο να ωφεληθούν μπορούν τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, οι τοπικοί φορείς και, κατ’ επέκταση οι πολίτες που ζουν στα νησιά μας».