11 Σεπ 2017

Oλοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝE Οδηγητή στο Καρλόβασι

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Σάμο και συγκεκριμένα, στον αύλειο χώρο της Πορφυριάδας στο Καρλόβασι το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη. Είχαν προηγηθεί οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο Βαθύ και στον Πύργο.

Ήταν μια πολιτική πολιτιστική συγκέντρωση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης .στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στην πρώτη νικηφόρα προλεταριακή επανάσταση στη Ρωσία, στο πρώτο βήμα του περάσματος από την προϊστορία στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κυριάκος Ιωαννίδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ υπεύθυνος του τμήματος Παιδείας, ο οποίος αναφερόμενος στα καθημερινά εγκλήματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας (πόλεμοι, θάνατος, προσφυγιά, ανεργία, φτώχεια κι εξαθλίωση) κατέληξε ότι η μόνη απάντηση για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Οι μόνες θυσίες που αξίζουν είναι εκείνες που δίνονται για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.Ακολούθησε συναυλία με τους Opal και λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο υπήρχε η έκθεση Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό, ενώ το βιβλιοπωλείο με βιβλία της Σύγχρονης Εποχής πόλο έλξης όλων των επισκεπτών του φεστιβάλ.


Σάμος, 11/9/2017