17 Οκτ 2017

Σύριζα-Δημοκρατική Συμπαράταξη Σάμου για το προσφυγικό

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΜΟΥ
Εν μέσω οικονομικής κρίσης και της έως τώρα προβληματικής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τους ιθύνοντες, κάποιοι με προκάλυμμα τον «πατριωτισμό» τους και με την ανοχή κύκλων συγκεκριμένων συμφερόντων, προσπαθούν να μας πείσουν πως για ότι συμβαίνει σ’ αυτό τον τόπο φταίνε οι μετανάστες.

Παίρνοντας «το νόμο στα χέρια τους», θεωρούν ότι πουλάνε δήθεν στήριξη και προστασία στους «καλούς και γνήσιους Έλληνες» ενώ στην πραγματικότητα είναι το μακρύ χέρι ενός συστήματος που δρα σαν ατιμώρητο παρακράτος σπέρνοντας το φόβο και την ανασφάλεια, ώστε κάποιοι στο όνομα της ματαιοδοξίας και των προσωπικών συμφερόντων να αποδομούν κάθε δημοκρατική φωνή.

Αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αν θέλουμε να υπάρχουμε ως κοινωνία, και αν πιστεύουμε ότι η δημοκρατία μας πρέπει να προστατευθεί.

Καλούμε , όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της του νησιού, τη νεολαία, τις αυτοδιοικητικές κινήσεις, τον τοπικό τύπο, τις επαγγελματικές ενώσεις και συλλόγους, όλους τους δημοκράτες, να πάρουν μέρος με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα για την απόκρουση της νεοφασιστικής απειλής στο νησί μας πριν οδηγηθούμε σε επικίνδυνα αδιέξοδα. Πριν συμβούν γεγονότα τραγικά που θα στιγματίσουν βαθιά την κοινωνία μας.

Η ρατσιστική, ακραία εθνικιστική οργάνωση Σάμος SOS, έχει πάρει σβάρνα τα χωριά χρησιμοποιώντας χωρίς ντροπή τερατώδη ψέματα, καλλιεργεί τον φόβο και σπέρνει το μίσος ευτελίζοντας τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας σαν παρακράτος και θυμίζοντας πολύ σκοτεινές εποχές της πρόσφατης ιστορίας. Οι συγκεντρώσεις που διοργανώνουν είναι μια απόπειρα πατριδοκαπηλίας.

Είμαστε όλοι το ίδιο πατριώτες.

Καταγγέλλουμε κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στη επιχειρούμενο διχασμό της κοινωνίας.

Υπερασπιζόμαστε την ανθρωπιά και τη δημοκρατία.

Δηλώνουμε πιστοί στα ήθη και έθιμα μας αποδεχόμενοι με χριστιανικό πανανθρώπινο πνεύμα ως καθήκον μιας πολιτισμένης κοινωνίας τον αλφαβητισμό των παιδιών μεταναστών σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες αλλά και τους νόμους του κράτους.

Καταδικάζουμε τις βραχνές φωνές που μιλούν για απόπειρα αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύνθεσης των νησιών μας, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι κανείς από τους μετανάστες δεν θέλει να μείνει εδώ και δεν μένει. Όσοι δε, φιλοξενούνται σε σπίτια είναι οικογένειες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, δικαιούχοι ασύλου με πολύ σύντομο χρόνο παραμονής στο νησί.

Όλοι ενωμένοι στηρίζουμε το αυτονόητο: Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες.



Γυρίστε την πλάτη στο περιφερόμενο θίασο των ρατσιστών που σας καλούν στη συγκέντρωση της 22/10.