5 Οκτ 2017

Ενημερωτικές συναντήσεις για το Επενδυτικό Σχέδιο Juncker

Για τη Νησιωτικότητα ως βασικό παράγοντα επιρροής στην Τοπική Ανάπτυξη θα μιλήσει ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 μμ στο Καρλόβασι, στην ημερίδα που διοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) Βορείου Αιγαίου
Το Europe Direct, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Jean Monnet, έχει αναλάβει, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δήμου Σάμου, την πρωτοβουλία να προβάλει στην Περιφέρεια του Β. Αιγαίου τις Δέκα Προτεραιότητες του Επενδυτικού Σχεδίου Juncker διοργανώνοντας δυο ενημερωτικές συναντήσεις/ημερίδες στις 5 και 6 Οκτωβρίου στη Σάμο 

Η πρώτη συνάντηση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στις 6.30 μμ, στο Καρλόβασι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβασίου του Δήμου Σάμου και θα έχει ως θέμα « Αξιοποίηση – ευκαιρίες από χρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών πόρων. Τα νέα δεδομένα της ψηφιακής αγοράς, ως θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς. Τοπική Ανάπτυξη – Νησιωτικότητα».

Θα συμμετέχουν εκτός από τον Δήμαρχο Σάμου, ο βουλευτής κ. Δ. Σεβαστάκης, ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το στέλεχος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Αννα Δάντη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής διοίκησης, ο πρώην βουλευτής Σάμου κ. Θ. Θαλασσινός, εκπρόσωποι τοπικών αναπτυξιακών φορέων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δημοσιογράφοι, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Σάμο, κ.α. Εισηγητής θα είναι ο Καθηγητής Πάνος Γρηγορίου, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου. 

Η δεύτερη συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στις 12.00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σάμου, στο Βαθύ, θα έχει ως θέμα «Γνωριμία με την Ευρώπη και την ανάπτυξη μέσω των σχολικών προγραμμάτων. 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης. »

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν κυρίως στελέχη της Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σάμου, Διευθυντές δημοτικών σχολείων, Γυμνασιάρχες και Λυκειάρχες Σχολείων του νησιού, teachers for Europe, European School Ambassadors αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Σάμο, κ.α. Εισηγητής θα είναι ο Καθηγητής Πάνος Γρηγορίου, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου.